BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

duminică, 3 iulie 2022

Pestera Tausoare * Loc misterios in Romania

 


Peştera Tăuşoare
*Loc misterios in Romania
*Foto:Wikimedia Commons
*Sursa:https://www.alohotels.ro/blog/locuri-misterioase-din-romania-cu-legende-si-povesti-ciudate


Peştera de la Izvorul Tăuşoarelor din Munţii Rodnei, județul Bistrița Năsăud, are o întindere de 20 de kilometri pe diferenţă de nivel de 413,5 m și constituie subiectul unei continue explorări din partea speologilor năsăudeni.
Peştera este cunoscută pentru “Sala bilelor” şi “Sala Sunetelor”, locul unde se aud zgomote ciudate, despre care pasionaţii de paranormal au spus că ar fi de fapt vocile unor copii şi femei. Pe seama acestui loc circulă tot felul de poveşti, cea mai cunoscută fiind a unui bărbat din Timişoara care şi-a petrecut noaptea în aeastă peşteră, dar s-ar fi trezit câteva ore mai târziu în Bucegi.
Peștera este una de mare dificultate, care necesită o bună condiție fizică. Aceasta ascunde câteva minunății rare, printre care, depozitul fosilifer din Sala Oaselor de Urs, mirabilitul din Sala de Mese, oulofolitele din Galeria gipsului, și, mai cu seamă, Bilele de Tăușoare. Recent a fost descoperită o cascadă de 15m.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu