BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

miercuri, 12 iulie 2017

Traditii si superstitii legate de oua


Traditii si superstitii legate de oua

Majoritatea civilizatiilor antice considerau ca oul e simbolul Universului. Un mit grecesc incantator povesteste nasterea lumii. Aparent, noaptea a fost sedusa de catre vant si a depus oul primordial. Din ou s-a nascut Eros, zeul iubirii. Cele doua jumatati ale cojii oului au devenit cerul si pamantul. Pe langa faptul ca ofera o explicatie a lumii, acest mit demonstreaza ca pentru existenta cerului si a pamantului este necesara iubirea.
Vechii japonezi credeau ca pamantul a fost creat dintr-un ou de cocos. La fel, indienii credeau ca lumea a fost creata dintr-un ou care continea esenta zeilor Brahma, Visnu si Siva. Locuitorii din Hawaii credeau ca insula lor a aparut dintr-un ou urias depus de o pasare.
Ouale cu galbenus dublu sunt un semn de noroc. Totusi, in unele parti ale Angliei, un ou cu galbenus dublu e semn de moarte. Aproximativ un ou la o mie are galbenus dublu. Ouale acestea sunt produse de gaini care abia au inceput sa oua (pentru ca ciclul lor de reproducere inca nu este foarte bine reglat) sau de catre gainile care ovuleaza prea repede. Daca mananci un ou cu galbenus dublu de Paste e semn de noroc.
Adesea, oamenii ciocnesc coaja dupa ce mananca un ou fiert. Alteori, strapung cu lingura partea de jos. Aceasta practica face sa fie evitat ghinionul si deriva din vechea credinta ca vrajitoarele adunau coji de oua pentru a face vraji impotriva navigatorilor. Unii credeau chiar ca vrajitoarele se deplasau calare pe coji de oua. Daca visezi un ou inseamna ca in viata ta va aparea sau va creste ceva nou.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu