BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

miercuri, 12 iulie 2017

Charles „ Lucky ” Luciani




Charles "Lucky" Luciano a fost unul dintre cei mai mari gangsteri americani, fiind capul mafiei new yorkeze. Era considerat părintele crimei organizate moderne în America,deoarece a reușit să împartă New York City la cinci familii diferite de crimă organizată, fondând prima comisie a mafiei new yorkeze. Acesta împreună cu Meyer Lansky, partenerul său, au avut un rol esențial în dezvoltarea Sindicatului Mafiei americane.
Lucky Luciano s-a născut în anul 1897 în Sicilia și venit în Statele Unitate ale Americii în 1906, împreună cu familia sa. Numele lui era Salvatore Lucania, însă a fost botezat din nou, mai tarziu, cu numele de Charles Luciano, fiind unul dintre miile de italieni cărora epoca prohibiției le-a schimbat statutul social, îmbogățindu-se datorită contrabandei cu băuturi alcoolice.
Anul 1920 a reprezentat momentul de ascensiune al lui Lucky Luciano, prin asocierea acestuia cu Frank Costello și Vito Genovese, punând bazele propriei sale afaceri, înființând o firmă de transport. Aceasta avea rolul de a-i oferi acoperirea perfectă pentru transporturile ilegale de alcool.În 1925 cei trei erau cei mai importanți jucători din New York pe piața neagră a băuturilor spirtoase. Importau whiskey direct din Scoția și din Canada și rom din Caraibe. Datorită legăturilor sale cu alte importante personaje din lumea interlopă, Luciano devenise un membru de seamă al mafiei din New York.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu