BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

marți, 18 iulie 2017

Pablo Escobar



Pablo Escobar(1949-1993) a fost cel mai important traficant de droguri din lume. Acesta a făcut o avere de 30 de miliarde de dolari din afacerea cu drogurile. În anul 1975, Escobar a început să-și dezvolte afacerile cu cocaină. A condus chiar și un avion de câteva ori în propria persoană, de regulă între Columbia și Panama, pentru a transporta drogurile spre America. Mai târziu el a cumpărat 15 avioane și șase elicoptere noi. Inițial, contrabanda de cocaină o realizau prin ascunderea ei în anvelope vechi de avion, un pilot putând câștiga până la $500.000 per zbor, în funcție de cât de multe droguri reușea să transporte.
Perioada anilor `80 i-a adus lui Escobar un renume internațional datorită extinderii traficului cu droguri în țări precum SUA, Mexic, Puerto Rico și Republica Dominicană.
În 1989, revista americană Forbes îi atribuie un profit de 3 miliarde USD, în timp ce cartelul lui Escobar deținea controlul a 80% din piața mondială de cocaină, devenind cel mai mare traficant de cocaină din lume. El își clădește o imagine de Robin Hood modern, ajutând săracii construindu-le case, biserici și implicându-se activ în dezvoltarea fotbalului columbian.
Declinul imperiului lui Escobar începe în 1991, când guvernul columbian declanșează un război împotriva cartelul drogurilor condus de acesta. Simțiind perioculul, Escobar încearcă să fugă în Germania, cerând azil politic pentru el și familia sa, însă autoritățile germane îi resping cererea. Războiul împotriva lui Escobar se încheie pe 2 decembrie 1993, odată cu uciderea acestuia. În cei aproape 18 ani în care a condus cel mai mare imperiu al drogurilor, numele de Pablo Escobar este asociat cu uciderea a peste 200 de politiști și 600 de civili.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu