BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

luni, 26 octombrie 2015

Elisabeta Bathory, demonul cu chip de om care a șocat istoria

Contesa Bathory era obsedată de ideea de a rămâne tânără și frumusețea ei veșnică. Contesa s-a născut în anul 1560, în Ungaria și se căsătorește cu un tânăr nobil, care era plecat în războaie, majoritatea timpului.
Se împrietenește cu Dorko, o femeie în vârstă, care se ocupa cu vrăjitoria. Contesa credea că pielea sa rămâne tânără și frumoasă dacă face băi de sânge uman. Multe dintre tinerele sale slujitoare au avut un sfârșit tragic.
În anul 1614, este judecată și condamnată la moarte. S-a spus despre contesa Bathory că este varianta feminină a lui Dracula. La vârsta de 14 ani, rămâne însărcinată cu un tânăr țăran din Transilvania.
 Pentru nobila familie Bathory era ceva de neacceptat. Este izolată de restul familiei și obligată să trăiască într-un castel, departe de copilul său și de tânărul său iubit.
S-a spus că această situație a avut consecințe grave asupra sănătății sale mintale. La vârsta de 15 ani, este măritată cu contele Nadasdy, Cavalerul Negru, un războinic de temut al acelor vremuri.
 Din această căsătorie au rezultat patru copii, trei fete și un băiat.
Nu se știe când a început nebunia, dar la sugestia anturajului său, a început să practice băi de sânge de fecioară. Considera că va rămâne tânără și frumoasă. La început, victimele erau tinere slujitoare de la castel. Se spune că avea și un mijloc de tortură, numit fecioara de fier, cu ajutorul căruia, tinerele erau zdrobite, iar sângele era elixirul tinereții.
Din cauza faptului că pielea nu întinerea, contesa a fost sfătuită să folosească sângele fecioarelor nobile.
 Multe tinere nobile erau atrase la castelul său, unde dispăreau fără urmă. Soțul său a ajutat-o în mai multe rânduri la aceste atrocități.
În anul 1611, crimele nu au mai putut fi trecute sub tăcere și începe un mare proces. Curtea regală trimite 20 de judecători care încep ancheta. Din jurnalul contesei reiese faptul că ar fi omorât 650 de tinere fecioare.
Contesa nu a fost spânzurată sau decapitată. Ea a fost arestată pe viață, în propriul castel. A fost izolată într-o cameră, ale cărei ferestre fuseseră zidite. Exista o mică deschizătură, prin care primea mâncare.
Moare la vârsta de 54 de ani bătrână și cu pielea plină de riduri. Se spune că a fost una dintre cele mai mari ucigașe din istoria omenirii.


Sursa:http://www.efemeride.ro/elisabeta-bathory-demonul-cu-chip-de-om-care-a-socat-istoria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu