BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

sâmbătă, 2 mai 2015

Maestrul (Metafizica)


Maestrul

 In fiecare om exista atat discipolul cat si maestrul. Discipolul este de fapt "ego"-ul, sinele personal sau constiinta de suprafata, caruia i se imputa intreaga amaraciune si desertaciune a vietii. In interiorul fiintei proprii se afla intreaga capacitate prin care putem descoperi singuri Izvorul Sacralitatii - Adevarul si Iubirea.
 Maestrul este Scanteia divina, Sacrul, Realitatea sau Constiinta pura. El este fiinta reala din noi, care nu are inceput sau sfarsit, nu s-a nascut si nici nu moare.
 Aceasta Realitate asteapta ca fiecare dintre noi sa o descopere. Fiindca numai ea ne ofera demnitatea de fiinta umana, libera si independenta, atat de trecutul anacronic perimat, cat si de orice altceva.
In tacere, Maestrul apare in mod spontan si ne conduce prin impulsuri intuitive, care reflecta Adevar si dragoste nepieritoare.
 Acest Maestru interior, care nu ne inseala niciodata, ne sfatuieste sa invatam,prin experienta directa, arta privirii si ascultarii cu toata simplitatea reactiilor mintii determinate de contactul cu miscarea vietii.
 Faptele se releva singure, iar noi, in contopire cu ele, suntem Divinitate atotcuprinzatoare. In final Scanteia pura, adevarata natura a fiintei umane, eliberata de toate invelisurile, revine triumfatoare la Sursa Divina, adica la ea acasa.
Aceasta este pregatirea pentru marea intalnire cu Maestru - Autentica Iubire.


V.W.
Sursa:http://esoterism.ro/ro/maesstrul.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu