BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

marți, 28 aprilie 2015

Incredibilul caz al varcolacului din Brasov


O româncă de 26 de ani din Șirnea, pe nume Ana Kovacs, a intentat acțiunea de divorț, era căsătorită de două luni, pentru că a descoperit că soțul său este vârcolac.
Ea a declarat că a descoperit în 4 aprilie 2015, că soțul ei este vârcolac. L-a suspectat că are o iubită, pentru că lipsea de acasă noaptea. S-a hotărât să-l urmărească și ceea ce a văzut este de domeniul fantasticului.
În nopțile cu lună plină, el lipsea de acasă și mergea la o fermă din apropierea localității Șirnea, unde în toiul nopții ataca animalele. Ana Kovacs susține că acesta era în pielea goală și ataca animalele care fugeau îngrozite.
În sprijinul ei, a depus mărturie un angajat al fermei care într-o noapte a asistat la acest spectacol.
 În noaptea de 4 aprilie, când a fost lună plină, el a atacat o turmă de oi și miei. Ea susține că soțul ei era un animal sălbatic, care ataca turma de oi. Un fermier vorbește despre faptul că animalele sunt foarte agitate, mai ales noaptea și producția de lapte a scăzut foarte mult.
Ana Kovacs susține că soțul său, Pietro Damanu are această condiție specială. În nopțile cu lună plină, alerga după veverițe, iar câinii și pisicile fugeau din calea lui. În legende, se spune că omul se transformă în vârcolac, în nopțile cu lună plină. Întâmplări cu vârcolaci întâlnim în scrierile lui Herodot, la ruși, sârbi, români, irlandezi, armeni, finlandezi.
Vârcolacii sunt ziua oameni, iar noaptea se transformă. Se spune că vârcolacii au sprâncenele unite. Transformările sunt dureroase. Unele persoane se transformă în totalitate în lup, altele mențin proporția de jumătate om, jumătate lup.
Pentru a se feri de vârcolaci, oamenii foloseau crucifixe, cuțite de argint, apă sfințită, sau chiar focul. Vârcolacul este cel mai vulnerabil la gloanțele de argint. Transformarea omului în vârcolac se numește licantropie. Legendele spun că în noaptea de Sfântul Gheorghe, apar vârcolacii, vampirii și strigoii.
În credința populară românească, vârcolacul este produsul unui incest între frate și soră. Poate provoca eclipse de soare și lună. În timpul somnului, corpul lor devine rigid, precum un cadavru.


Sursa:http://www.efemeride.ro/incredibilul-caz-al-varcolacului-din-brasov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu