BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Necesitatea abandonului fata de Divin * Metafizica

Necesitatea abandonului fata de Divin

 „S-ar putea, desigur, sa existe supunere din teama, cand cineva vine cu o sabie si-i cere cuiva: «gata, supune-te». Dar, de indata ce acea persoana se indeparteaza, s-ar putea ca cel in cauza sa ia o alta sabie si sa ii taie beregata. O astfel de supunere nu are adevarata semnificatie. Este o supunere care va este impusa cu forta. Toate supunerile de acest fel au creat probleme, pentru ca produc o reactie. Dar abandonul vostru fata de Divin va aduce o mare bucurie, asemenea sarii care se dizolva automat in mare, in apa. Aceasta natura solubila aduce cu adevarat bucurie. Daca ati putea simti doar asta in interiorul vostru: ca sunteti una cu Divinul, ca sunteti dizolvati in oceanul Divinului. si atunci nu veti fi decat iubire si compasiune infinite, si ca urmare, bucurie infinita.”
„Nimeni nu ar fi putut crede ca aceasta putere poate fi simtita, nimeni nu si-ar fi putut imagina ca o astfel de putere exista cu adevarat. Acum, din fericire, existenta acestei puteri este o realitate universal recunoscuta pentru voi toti. Voi aveti certitudinea acestei puteri, pentru ca o puteti simti in interiorul vostru, iar atunci cand o percepeti, sunteti foarte bucurosi. Va puteti da seama cand cineva va spune sau nu adevarul, pentru ca aveti ajutorul vibratiilor in acesta privinta, as spune; puterea lui Adi Shakti va spune adevarul.”

Adi Shakti - intruparea dorintei lui Dumnezeu Atotputernic (a DUHULUI SFANT)

„Reflectarea lui Adi Shakti in interiorul vostru este Kundalini. Tot ceea ce este creat in acest univers si in multe alte universuri este lucrarea lui Adi Shakti. Multi oameni cred ca exista un singur Dumnezeu; este adevarat, Dumnezeu este unul singur: Dumnezeu Atotputernic. Dar El are propriile puteri pe care le poate intrupa intr-o entitate, pentru a avea expresia propriei manifestari. Astfel, mai intai El a creat puterea lui Adi Shakti. Cand Ea a fost creata, s-a produs un sunet, sunetul pe care il numim OM – logosul sau cum il mai numiti, sunetul primordial. si trei puteri au aparut din acest sunet: A, U si M – OM (AUM). Adi Shakti este Cea care intrupeaza dorinta lui Dumnezeu Atotputernic. Dorinta lui Dumnezeu Atotputernic vine din compasiunea Lui si serveste propriei Sale exprimari, propriei Sale manifestari, propriei Sale reflectari. As putea spune ca, probabil plictisit de singuratate, El s-a gandit sa isi creeze un companion care sa ii manifeste dorintele.
Astfel, Puterea lui Dumnezeu Atotputernic s-a separat de El si a alcatuit o intrupare a compasiunii Lui, a dorintei Lui de a crea. in sanskrita este numita Chitvilas - bucuria lui Adi Shakti. Chit este atentia. Atentia isi are propria bucurie, iar pentru a manifesta aceasta bucurie a atentiei noastre, Ea a creat toate universurile, a creat-o pe Mama Pamant, a creat intreaga natura, toate animalele, toate fiintele umane si pe toti sahaja yoghinii. in acest mod a fost infaptuita intreaga creatie.”

Adi Shakti – Forta Naturii

 „in acest punct, ne-am putea intreba: «De ce nu a creat Ea de la bun inceput fiintele umane?». Aceasta a fost ideea lui Dumnezeu Atotputernic: sa creeze fiintele umane. Dar Adi Shakti, ca Mama, avea propriul Ei mod de exprimare. Ea s-a gandit ca trebuie sa creeze oglinzile in care Dumnezeu Atotputernic sa isi priveasca chipul, sa isi contemple propria imagine si propria natura, si astfel a avut loc acest lung lant al evolutiei. Evolutia trebuia sa se desfasoare in acest mod, pentru ca fiintele umane trebuiau sa stie de unde vin. Trebuie sa stim ca provenim din Natura. Chiar si Natura trebuie sa stie ca vine din Mama Pamant, iar Mama Pamant insasi are propria sa Kundalini. si ea la randul ei nu este doar pamant mort, ci are o constiinta, gandeste, intelege si reglementeaza.
Puteti vedea in natura cum fiecare copac isi are propriile limite, cum fiece fruct este produs de un anumit copac… Cum poate fi? Cine se ocupa de acest fel de reglementari? Daca Mama Pamant s-ar fi rotit cu o viteza mai mare decat cea de acum, noi nu ne-am mai fi nascut. Daca viteza ar fi fost mai mica, lucrurile nu ar fi functionat. Observati intregul plan care a fost conceput - un plan minunat in care Mama Pamant trebuie sa se roteasca in jurul soarelui, de asa maniera incat anotimpurile sa fie create. De aceea puterea Parama Chaitanya, care este puterea lui Adi Shakti, mai este numita si Ritambara Pragnya. Aceasta este Puterea care infaptuieste intreaga munca vie, toata organizarea, toata creatia.”

Principiul comun al vietii care ne leaga

„Asadar, indiferent de obarsie, indiferent de tara in care v-ati nascut, indiferent de cultura voastra, voi sunteti fiinte umane, sunteti toti la fel, in esenta: radeti la fel, zambiti la fel, de asemenea plangeti la fel. Nu am vazut pe nimeni sa planga cu mainile si lacrimile sa-i curga din degete – nu-i asa? in acest mod trebuie sa intelegem ca noi toti suntem legati printr-un principiu comun al vietii; iar acest principiu comun al vietii prin care Adi Shakti ne-a legat este acela ca noi toti o avem pe Kundalini in interiorul nostru, toate fiintele umane o au pe Kundalini in interior. Ea exista si in animale, dar nu este atat de dezvoltata, nu este inca ceea ce s-ar putea numi o Kundalini completa, care poate fi trezita, activata. Numai in fiintele umane ea a evoluat ca o conexiune, sub forma Fortei Divine din interiorul nostru, care este reflectarea lui Adi Kundalini, care poate fi trezita cu atata usurinta in aceasta Kali Yuga. Acesta este principiul comun noua tuturor; de aceea ca trebuie sa ii respectam pe toti oamenii, toate fiintele umane, indiferent de natiunea din care provin, indiferent de tara careia ii apartin, indiferent de culoarea pe care o au – pentru ca ei toti o au pe Kundalini in interior.
Apoi, mai sunt oameni, asa cum sunteti voi, care sunt iluminati, care si-au primit Realizarea. Deci, cand voi intelegeti ca aceasta este bucuria atentiei lui Adi Ma, a Mamei Primordiale, atunci totul este doar joc si bucurie.”

Atunci cand cauti, Dumnezeu te cauta la randul Sau

„Atunci cand ati dobandit cresterea deplina a spiritualitatii voastre, ce ar trebui sa vi se intample? Ce ar trebui sa simtim? Cum vom exista atunci? – este o intrebare pe care ati pus-o de multe ori. V-am spus cum Dumnezeu s-a simtit singur si de aceea a creat-o pe Adi Shakti si, prin Ea, intregul univers a fost creat. Dar, este de asemenea adevarat ca, atunci cand voi cautati, Divinul va cauta la randul Sau. De asemenea, cautarea va este rasplatita pe deplin, daca intelegeti un lucru simplu despre Divin: ca este Cel care v-a dat inteligenta, este Cel care v-a dat intelepciune, este cel care v-a dat tot ceea ce aveti – asa cum spune cantecul: «tot ceea ce avem, Tu ne-ai daruit». Daca asa stau lucrurile, daca tot ceea ce aveti va este dat de Kundalini a voastra, de aceasta putere materna a propriei voastre Kundalini, atunci este foarte important sa intelegeti de ce trebuie sa o multumiti, sa-i faceti pe plac. Trebuie sa incercati sa vedeti ce ii este pe plac. Cum v-am spus, intre Divin si sufletele realizate exista o relatie speciala. Divinul este fericit cand voi sunteti fericiti. Sau, am putea spune, cand Divinul va face fericiti, iar voi sunteti fericiti, atunci Divinul este fericit. Este o relatie deosebita si este foarte stransa, foarte stransa, am putea spune asemenea celei dintre soare si razele lui, sau dintre luna si propria-i lumina. Este foarte stransa, extrem de fireasca, este innascuta si ea ar trebui sa va dea controlul deplin asupra voastra insiva si asupra evolutiei voastre.”


Sursa: http://esoterism.ro/ro/abandondivin.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu