BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

sâmbătă, 28 martie 2015

Orbul nu il poate conduce pe orb (Metafizica)


Orbul nu il poate conduce pe orb

 Unitatea in spirit este demonstrata de oameni cu adevarat mareti; cei care au ajuns la indumnezeire. Un orb nu il poate conduce pe alt orb; doar acela care Il cunoaste pe Dumnezeu poate sa ii invete si pe altii despre El. Pentru a-si recastiga divinitatea, omul trebuie sa fie condus de un maestru sau un guru. Cel care urmeaza credincios un guru adevarat devine exact la fel ca el, pentru ca un guru isi ajuta discipolul sa atinga acelasi nivel de realizare ca si el.Cand mi-am descoperit gurul....m-am hotarat sa ii urmez exemplul: pe altarul inimii mele sa nu Il asez decat pe Dumnezeu si, de asemenea, sa Il impartasesc cu altii.
 Maestrii hindusi au spus ca pentru a acumula cunoasterea profunda trebuie sa ne focalizam atentia prin omniscientul ochi spiritual. Cand ne concentram puternic, chiar si un om obisnuit isi incrunta fruntea, in special in locul dintre sprancene - centrul concentrarii si al ochiului spiritual, lacasul intuitiei sufletului. Acesta este adevaratul ,,glob de cristal'', prin care yoghinul priveste pentru a invata secretele universului. Cei care patrund mai adanc in concentrare vor ajunge sa penetreze in cel de-al ,,treilea'' ochi si Il vor vedea pe Dumnezeu. Cautatorii adevarului trebuie sa isi dezvolte abilitatea de a-si proiecta perceptia prin ochiul spiritual. Practica...ajuta aspirantul sa isi deschida acest al treilea ochi al constiintei intuitive.
 ,, Cand ochiul iti va fi deschis, intregul trup iti va fi scaldat in lumina''(Matei 6:22)
 Intuitia, sau cunoasterea directa, nu depinde de nici o informatie primita prin intermediul simturilor. De aceea, facultatea intuitiva este adesea denumita ,,al saselea simt''. Fiecare poseda acest al saselea simt, dar majoritatea oamenilor nu il dezvolta. Cu toate acestea aproape oricine a avut o experienta intuitiva, probabil un ,,sentiment'' ca un anumit eveniment urmeaza sa se intample, cand nu exista nici o evidenta senzoriala care sa indice aparitia sa.
 Este important sa ne dezvoltam intuitia, ori cunoasterea sufleteasca directa, pentru ca acela care este constient de Dumnezeu este sigur pe el. El cunoaste, dar si stie ca cunoaste. Trebuie sa fim siguri de prezenta lui Dumnezeu, la fel de siguri cum cunoastem gustul unei portocale. Doar dupa ce gurul meu mi-a aratat cum sa comunic cu Dumnezeu si dupa ce I-am simtit prezenta zilnic mi-am asumat datoria spirituala de a vorbi si altora despre El.
 Occidentul a construit multe temple si biserici in care Dumnezeu este venerat, dar in foarte putine li se arata cautatorilor cum poate fi descoperit Dumnezeu. In Orient, accentul a fost pus pe experimentarea directa a lui Dumnezeu;insa in multe cazuri, astfel de temple raman inaccesibile cautatorilor spirituali, deoarece se afla in locuri foarte indepartate si retrase. Centrele spirituale in care oamenii se afla in comuniune cu Dumnezeu, si invatatori care sa le arate oamenilor cum sa faca acest lucru, ambele sunt la fel de necesare. Cum ar putea cineva sa Il cunoasca pe Dumnezeu printr-un invatator care inca nu a ajuns sa Il cunoasca? Invatatorul meu mi-a imprimat in inima necesitatea cunoasterii Tatalui Ceresc inainte de a vorbi altora despre El.Cat de recunoscator ii sunt pentru aceasta invatatura! Invatatorul meu se afla cu adevarat in comuniune cu Dumnezeu.
 Dumnezeu trebuie mai intai perceput in propriul templu trupesc. Fiecare cautator trebuie sa isi disciplineze zilnic gandurile si sa ofere pe altarul sufletului sau florile devotiunii sale. Acela care il descopera pe Dumnezeu in interior va fi capabil sa ii simta prezenta in fiecare templu si biserica in care intra.
 ...Maestrii indieni au spus:,,Mai intai, El trebuie cunoscut.'' Dupa aceea, orice doresti sa cunosti, El iti va dezvalui. Aceasta este imparatia Sa....
 Dumnezeu este nerabdator sa te aduca in regatul Sau, pentru ca si El are nevoie de ceva: sa Il cauti spontan si sa ramai cu El.Altminteri nu ar fi creat universul si omul. Singurul motiv pentru care ne-a creat este acela de a-L iubi si a ne reintoarce la El.Dumnezeu asteapta aceasta clipa In iubirea noastra se afla implinirea Sa.
 Tatal nostru ne-a dat libertatea de a putea pleca din lumea iluzorie si a ne reintoarce acasa. Sa plecam cu totii si sa nu mai fie nevoie sa mai revenim in aceasta lume teribila. Nimeni nu stie in ce conditii se va reincarna.Cu siguranta nimeni nu doreste sa revina pe pamant in conditii de suferinta si durere, asa cum sunt ele prezente.Aceste probleme sunt rezultatul egoismului si urii umane. Intraga planeta sufera, deoarece Dumnezeu a fost uitat.
 ,,In casa Tatalui meu exista multe incaperi...'' (Ioan 14:2) Sferele astrale superioare si inferioare, alcatuite din lumini subtile si energii ale vitatronilor, constituie raiul (sau iadul) in care sufletele ajung dupa parasirea corpului fizic Perioada de sedere acolo este predeterminata karmic. Atata vreme cat cineva nu si-a satisfacut dorintele materiale sau karma pamanteasca (efecte ale actiunilor trecute care nu au fost rezolvate), acela trebuie sa se reincarneze pe Pamant pentru a-si continua evolutia spre Dumnezeu
 ,,Prin drept divin, titlul de guru este conferit doar acelor suflete sublime care, prin propria realizare-de-Sine si unitate cu Dumnezeu, sunt calificate sa ii conduca pe altii de la intuneric si ignoranta la eterna lumina a Adevarului.''
Practica atentia, consideratia, bunatatea pana cand devii precum o floare pe care doresc toti sa o vada.Fii frumusetea unei flori si atractivitatea unei minti pure. Astfel, cu siguranta, vei reusi sa ai prieteni adevarati. Vei fi iubit de oameni si de Dumnezeu.

Paramahansa Yogananda

Sursa:http://esoterism.ro/ro/orb.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu