BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

vineri, 13 februarie 2015

Francmasonii


Membri renumiţi
Winston Churchill, Mark Twain, James Buchanan, Bob Dole, Henry Ford şi Ben Franklin.

Mai puţin influenţi şi misterioşi decât în trecut asociaţia francmasonilor rămâne una dintre cele mai faimoase frăţii din lume, cu un număr de aproximativ cinci milioane de membri. Oficial, gruparea a fost fondată în 1717 însă documentele care atestă existenţa sa datează din jurul anilor 1300. Iniţial a fost întemeiată sub forma unei frăţii ai cărei membri împărtăşeau idei filosofice fundamentale, printre acestea numărându-se şi credinţa în fiinţa supremă. Gruparea pune accentul pe integritatea morală aşadar, asemenea altor grupări, şi aceasta a devenit renumită pentru acţiunile caritabile şi pentru faptul că munceau în folosul comunităţii. În ciuda practicilor, aparent inofensive, francmasonii sunt şi ei criticaţi. De mult timp, teoreticienii conspiraţiilor îi vizaseră pentru faptul că foloseau, chipurile, practici oculte infame şi astfel a luat naştere un partid politic de opoziţie. Orice biserică, indiferent de orientarea religioasă, se opunea grupării considerând că predicile morale şi credinţele spirituale ezoterice scădeau importanţa religiei tradiţionale.

Gruparea „Stonecutters” este o asociaţie prezentată în filmul „The Simpsons” care se bazează pe principiile francmasonilor.

Practici Secrete
Ţinând cont de numărul mare de membri şi de locuri în care se găseste, francmasoneria actuală nu mai are aceleaşi principii universale ca în trecut. Singura practică care încă se foloseşte constant este metoda inducţiei. Iniţiaţii trebuie să primească o recomandare din partea unei persoane deja membră a grupării apoi trebuie să parcurgă trei paşi înainte de ajunge „Maestru Mason”. De asemenea, membrii au metode prescrise de salut precum strânsul mâinii, anumite gesturi şi parole, iar cei care nu sunt membri nu au voie, sub nici o formă să participe la întâlniri.


Dupa Evan Andrews
Preluare TopTenz
Sursa:http://zeceintop.ro/top-10-societati-secrete/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu