BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

joi, 19 februarie 2015

Concluziile si explorarea individuala (Metafizica)

Concluziile si explorarea individuala

 Ochiul cu prejudecati este orb, iar inima care este plina de concluzii este moarta. Daca exista prea multe presupuneri, inteligenta ta incepe sa-si piarda claritatea, frumusetea si intensitatea. Devine slaba. Inteligenta slaba este ceea ce se numeste intelect. Asa-zisii intelectuali nu sunt cu adevarat inteligenti, sunt doar intelectuali. Intelectul este un cadavru. Poti sa-l decorezi cu perle, diamante, smaralde, dar tot cadavru o sa ramana.
A fi viu este cu totul alta chestiune. Inteligenta este viata, spontaneitate, deschidere, vulnerabilitate, impartialitate si curajul de a functiona fara concluzii. si de ce spun ca este curaj? Este curaj, pentru ca, atunci cand functionezi pe baza unei concluzii, acea concluzie te protejeaza, iti ofera siguranta. stii prea bine acest lucru, stii cum sa ajungi la el, esti eficient in privinta lui. Pentru a functiona fara o concluzie inseamna a functiona in inocenta. Nu exista siguranta, poti sa gresesti, sa o iei pe alta cale.

OSHO

Sursa:http://esoterism.ro/ro/conc.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu