BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

sâmbătă, 18 octombrie 2014

Caracteristici ale starii de iluminare (Metafizica)


Caracteristici ale starii de Iluminare

- starea de disolutie extatica a ego-ului
- detasarea de corpul fizic
- starea de libertate foarte speciala - o libertate intrinseca, neconditionata de ceea ce va urma, o libertate care este dincolo de ceva anume. Este ca o nebunie insa este o nebunie divina (legata doar de Dumnezeu)
- perceptia nondualista interior-exterior
- unitatea cu tot ceea ce exista
- savoarea extatica a Iluminarii (Amrita, Ambrozia Divina, Soma)
- constientizarea Realitatii Ultime care exista in spatele a toata creatia
- starea de mister prin care simtim ca totul este real si viu (putem vedea care este iluzia acestei lumi si cum exista ea insa nu o putem explica de ce este asa)
- atemporalitatea, perceptia trecut-prezent- viitor nu mai exista. Doar acum. (Stim ce este Timpul, insa ce este Eternitatea? Ce inseamna 1.000.000 de ani pentru Eternitate?? )
- stare de Omniprezenta care imbratiseaza mereu totul si este perceputa ca fiind Sacra si Divina! Este o prezenta tacuta, deodata totul a devenit Viu, simtim prezenta a ceva - Dumnezeu!
- Trairea simultana individual si cosmic
- Prezenta si existenta Luminii
- Radierea unei lumini specifice in corp si in afara lui
Spontaneitatea aparitiei starii de Iluminare
Sunt cateva evenimente ce preced Starea de Iluminare:
- tendinta spre detasare completa
- schimbarea valorilor personale
- disparitia fricii fata de Moarte
- starea de iubire si compasiune traite mai mereu

Practica spirituala poate sa ne aduca efecte in viata noastra insa daca e facuta de ego si cu ego atunci va ramane cu ego-ul: daca e rezultatul Gratiei Divine atunci va duce la Gratia Divina Suprema.
Arta de a Darui este un element esential pentru a atinge Iluminarea. Cum sa dai totul fara (aparent) a nu castiga nimic! si nu cum sa iei la maxim de la viata de la ceilalti si sa dai cat mai putin! Este important sa daruim total, constient si neconditionat! Ego-ul exista in momentele de inconstienta. Cand suntem constienti ego-ul nu poate exista, nu are loc. Ego-ul isi ofera serviciile: “da-mi mie sa fac asta” (ceva mic la inceput iar mai apoi, treptat tot mai multe). Si daca ne lasam pacaliti de el, ne ia toata viata iar noi devenim prea lenesi sau obedienti fata de ego. De fapt daca suntem constienti in fiecare clipa pe care o traim nu mai este nevoie de ego!
Noi ne dam pe “mainile” ego-ului Viata si …Viata nu mai este Viata ci Moarte! Daca apelam la ego sa o facem constient: „fa asta pentru mine si vezi ca sunt cu ochii pe tine sa nu o iei razna, asa cum vrei tu!”
Experimentarea Starii de Iluminare este in stransa legatura cu cele 10 principii spirituale fundamentale pe care trebuie sa le aplicam si dupa care trebuie sa traim (avem nevoie de multe exercitii pentru a intelege ca nu avem nevoie de ele!!!).
Aceste 10 principii de orientare sau ghidare sunt de bun simt. Ele sunt Universale, nu apartin unei religii deoarece Starea de Iluminare nu apartine nici unei religii. Am putea spune ca ele sunt Filosofia Transpersonala.                                                                                               



Sursa:http://esoterism.ro/ro/iluminare.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu