BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

vineri, 18 aprilie 2014

Legea universala a rezonantei (Metafizica)


Legea universala a rezonantei

 Legea universala a rezonantei a fost de mult timp cunoscuta de toate traditiile spirituale autentice ale omenirii. Pentru omul de stiinta ea reprezinta o generalizare fireasca a mai multor aspecte nou descoperite in fizica, de exemplu faptul ca materia este de fapt o forma de energie.
 Deoarece orice forma de energie manifesta o tendinta de miscare sau de transformare, rezulta in mod natural faptul ca nimic in Creatie nu este static, ci totul este in miscare sau transformare.
 Cand mai multe energii sunt puse impreuna, in functie de natura lor particulara ele se vor combina potentandu-si efectele, se vor anula reciproc ramanand doar cea mai puternica dintre ele, sau pur si simplu nu vor interactiona.
 De exemplu printr-un cablu TV circula simultan formele de unda specifice pentru mai multe posturi de televiziune, dar aceste unde nu interactioneaza intre ele din cauza ca frecventele lor sunt diferite.
 La fel si in Univers exista foarte multe tipuri de energii, fiecare cu frecventele lor specifice, care pot sau nu sa interactioneze intre ele. Selectia doar a unui singur canal TV dintre toate cele existente simultan se face in televizor, printr-un circuit de acord special, facut sa vibreze doar pe o anumita frecventa, care se poate modifica la dorinta.
 Atunci cand frecventa acestui circuit de acord este egala cu frecventa postului emitator, televizorul va capta exact acel post TV. Vom numi rezonanta situatia in care doua unde aflate in contact indeplinesc conditiile necesare pentru a apare un transfer maxim de energie intre ele.
 Legea rezonantei fiind o lege universala, nimic nu scapa actiunii ei.
 Tot ceea ce se petrece, se petrece datorita existentei unei rezonante specifice. Daca ne intalnim cu o anumita persoana, acea intalnire nu este intamplatoare ci ea este determinata de rezonanta comuna a celor doi. Daca nu ar fi existat aceasta rezonanta comuna, macar intr-un aspect limitat, atunci cei doi nu s-ar fi intalnit.
 Acest aspect este valabil in toate relatiile umane, indiferent daca acestea sunt profesionale, afective, erotice, parintesti, prietenesti, etc. Chiar intre dusmani sau intre persoanele care se fac nefericite reciproc, daca nu ar fi existat o rezonanta comuna, aceste persoane pur si simplu nu s-ar fi intalnit. Ne putem pune o intrebare foarte simpla: "de ce lucrul acesta mi s-a petrecut tocmai mie si nu celui de langa mine?".
 Raspunsul este ca in noi a existat o rezonanta specifica, si aceasta rezonanta a atras catre noi manifestarea respectivei situatii.
 Daca vom accepta aceasta noua perspectiva, atunci automat multe lucruri se vor schimba in felul nostru de a privi viata.
 In primul rand ne vom da seama ca in primul rand noi suntem artizanii principali a tuturor aspectelor care ni se petrec in viata, si deci a destinului nostru.
 Rezonantele noastre specifice sunt cele care atrag sau resping din viata noastra diverse fenomene. In plan material, daca o fiinta are punctul focar de rezonanta cu bunastarea materiala trezit, atunci acea persoana in mod natural va avea o avere foarte mare, fara sa depuna prea mare efort.
 Un proverb spune ca "ban la ban trage". Cu alte cuvinte, daca undeva exista rezonanta de a avea bani, aceasta rezonanta va face ca si pe viitor sa poata fi atrasi bani in directia respectiva. Daca aceasta rezonanta nu exista, atunci chiar daca se vor depune eforturi foarte mari, banii nu vor veni prea usor.
 In orice domeniu al vietii privim, constatam ca unele persoane au foarte mare succes, altele sunt oarecum la mijloc iar cea de-a treia categorie trebuie sa depuna eforturi foarte mari pentru a reusi chiar si numai partial in acel domeniu. Totul este de fapt un rezultat al propriilor noastre rezonante, care fac sa fie atrase catre noi anumite aspecte si respinse de la noi altele.
 Deoarece fiinta umana are un numar foarte mare de rezonatori, pe anumite planuri noi putem avea un succes formidabil, iar pe altele sa fim nevoiti sa muncim din greu pentru a obtine rezultate bune.
 Din fericire, rezonantele unei fiinte nu sunt un dat imuabil, care ramane neschimbat pe vecie. Orice rezonanta se poate activa sau transforma in bine prin activarea punctului focar specific.
 In acest sens fiecare fiinta vine pe lume cu un anumit set de rezonante proprii. O parte din acestea pot fi deduse prin consultarea astrogramei persoanei respective sau prin alte metode. De exemplu, nativii din zodia Berbecului sunt mult mai temperamentali si lipsiti de rabdare iar nativii din zodia Balantei sunt mai linistiti si calmi.
 Daca o persoana nascuta in zodia Berbecului va dori sa asimileze mai mult starea de rabdare, atunci ea va trebui sa intre in rezonanta cu alte persoane care deja au dezvoltata aceasta calitate si astfel sa o trezeasca si in fiinta proprie. Si in acest caz poporul roman si-a dovedit intelepciunea prin proverbe ca: "nu poti sta langa un carbunar fara sa te murdaresti" sau "meseria nu se invata ci se fura" (cu alte cuvinte trebuie preluata rezonanta specifica de la cineva care este foarte bun in domeniul respectiv).
 Un exemplu clasic in aceasta privinta este situatia cuplurilor care sunt de mult timp impreuna si care imprumuta unul de la celalalt diverse ticuri, cuvinte, obiceiuri, iar in timp ajung sa semene chiar fizic. Acesta este un exemplu de transfer masiv de rezonante intre cele doua persoane. Cu cat intensitatea starilor comune a celor doua fiinte aflate intr-un cuplu creste, cu atat energiile transferate vor fi mai ample. Un barbat si o femeie care fac dragoste vor simti mult mai rapid acest transfer de rezonante specifice celeilalte fiinte decat doua fiinte care stau indiferente una langa cealalta.
 Pentru inceput, cel mai simplu fel de trezi in noi o rezonanta noua este de a o asimila de la fiintele care deja o poseda in mod armonios. In acest sens compania celorlalti conteaza foarte mult, fiindca orice persoana care se afla langa noi ne va transmite mai mult sau mai putin din rezonantele ei.
Daca suntem langa persoane armonioase vom resimti si in fiinta noastra armonia lor, iar daca suntem langa persoane tensionate, nervoase sau stresate ni se vor transmite si noua o parte din aceste rezonante, mai ales daca suntem mai receptivi din fire.

Sursa:http://esoterism.ro/ro/rezonanta.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu