BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

luni, 3 septembrie 2012

Substanta filosofiei


1.Formă evoluată a inteligenţei, sagacitatea îşi accelerează progresiv gândurile transfigurate în manifestări existenţiale la superlativ ce formează vocaţii.

2.Substanţa filozofiei este un amestec eterogen din materii create de spiritul speculativ şi contemplativ, de eflorescenţe de raţionamente dialectice, de un compendiu de reflecţii cu iridescenţe gnomice care, totalizate, reflectă un crochiu filozofic.

3.Preceptele conferă conceptelor reguli de conduită morală, experimentează necunoscutul pentru a-l pune în variabile cunoscute, iar din ele îşi extrage forţa călăuzitoare înţelepciunea.

4.Efluviile de armonii formează un fluid teluric invizibil care leagă oamenii sănătoşi între ei în raporturi de stabilitate a psihicului, în timp ce oamenii bolnavi emit efluvii neconstante, intermitente şi îşi aglutinează morbidul inoculând labilitate psihicului.

5.Socialul văzut ca totalitate a categoriilor şi tipologiilor umane, exilează mizantropul în singurătatea în care-şi dezvoltă intimităţile.

6.Omul puternic posedă imanent forţe distincte având funcţii pozitive diferite şi, cu ajutorul lor, destramă urgiile, distruge calamităţile şi transformă neantul lăuntric în „ceva” efervescent, un flux continuu de sănătate acceptabil şi suportabil.

7.Dârzenia este o calitate a omului puternic şi prin perseverenţă îşi atinge visele logice, risipeşte letargiile prin activităţile diverse care divid timpul în segmente temporale în care se încadrează fiecare acţiune.

8.Nefiindul – neputinţă dusă la extrem – nu reprezintă vacuumul sau haosul, ci în străfundurile acestuia se aude urletul non-fiinţelor care sparge pojghiţa ce separa neantul de realitate.

9.Plânsul are în lacrimă o substanţă corozivă ce atacă structura fiinţială, în crăpăturile căreia mişună depresiile.

10.Râsul interior cu efecte benefice asupra organismului racordând emoţiile la un zbucium controlat şi redându-i eului vigoarea, îşi caută în exterior fericirea compusă dintr-un complex de stări stenice şi de beatitudin

de Razvan Rachiriu
Sursa:poezie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu