BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

joi, 3 martie 2022

Focurile vii de la Andreiasu * Locuri misterioase din Romania

 


Focurile vii de la Andreiașu
*Locuri misterioase din Romania
*Foto:Wikimedia Commons


Rezervația naturală „Focul viu” se află în satul Andreiașu de jos și se întinde pe o suprafață de aproximativ 40 de hectare. Este o rezervație naturală cu emanații de gaze care se aprind spontan.
Fenomenul are o conotație religioasă pentru locuitorii din zonă, ce consideră focul ca un protector pentru animalele pădurii.
Oamenii locului povestesc că focul prevestește un astfel de eveniment prin intensificarea bruscă a flăcărilor. Există declarații arheologice conform cărora au fost scoase la suprafață diverse ustensile pe care s-au găsit urme de roci vulcanice.
Spectacolul focurilor vii este magnific, mai ales în timpul nopţii. Turiştii rămân plăcut impresionaţi de frumuseţea luminii degajate de flacăra dansând, la poalele brazilor. Această zonă este și cea mai extinsă din țară, atât din punct de vedere al suprafeței cât și ca debit de gaze emanate, în jur de 50 tone de metan pe an.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu