BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

marți, 17 septembrie 2019

Marco Siffredi *Viata si moarte pe Everest


Marco Siffredi
Foto:Wikimedia Commons

Scopul tânărului Marco Siffredi, în vârstă de 22 de ani, era unul singur: să devină primul om care coboară muntele Everest pe snowboard. În 2002, el a vrut să realizeze acest lucru pe culoarul Hornbein, cel mai abrupt traseu de pe pisc. Din cauza faptului că zăpadă nu era suficientă, el a decis să coboare pe ruta North Col, mai puțin periculoasă ca traseul Horbein.
În luna august a aceluiași an, Marco decide să încerce din nou traseul mai abrupt, însoțit de șerpași. La un moment dat, în drumul lor spre vârf, stația lui Marco se strică. În timp ce altă stație era pe drum, s-a anunțat vreme bună și tânărul snowboarder nu a mai avut răbdare. Deși a fost rugat de șerpași să nu se avânte fără stație, el nu i-a ascultat și la ora 3.00 PM a pornit pe culoarul Hornbein. Cu toate că o echipă de salvare a pornit în căutarea lui, trupul sportivului nu a fost găsit niciodată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu