BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

joi, 8 august 2019

Luthur Heiss,speculantul desavarsit * Evadari spectaculoase


Luthur Heiss, speculantul desăvârșit
*Foto :Wikimedia Commons

Datorită inspirației pe care a avut-o, australianul Daniel Luthur Heiss a devenit protagonistul unei evadări din închisoare memorabile. În 1993, Heiss era încarcerat în penitenciarul Berrimah, ispășindu-și pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru omor.
Citind broșura informativă pentru deținuți, Heiss a observat imaginea unei chei și s-a gândit s-o copieze, în speranța că se va potrivi undeva. Norocul a făcut ca respectiva cheie să fie chiar cheia universală a închisorii, care deschidea orice ușă.
Heiss și un alt deținut, care fusese bijutier, au confecționat forma brută a cheii, pe care au perfecționat-o apoi din mai multe încercări. „Înarmați” cu cheia potrivită, Heiss și colegul său au reușit să iasă din incintă.
Apoi, au reușit să se cațere peste gardurile cu sârmă ghimpată și să fugă. Bucuria n-a ținut, însă, prea mult. Au fost prinși 12 zile mai târziu, iar broșura a fost – evident – modificată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu