BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

joi, 6 decembrie 2018

Evadari spectaculoase:Joseph Bolitho Johns



Joseph Bolitho Johns, deținutul cu voință de fier
Foto:Creative Commons

Joseph Bolitho Johns a fost unul dintre cei mai celebri infractori englezi și protagonistul a numeroase evadări din închisoare. A fost arestat pentru prima oară pe 15 noiembrie 1848 pentru furt, după ce furase alimente dintr-un magazin.
A pledat nevinovat, dar a fost condamnat la închisoare și transportat în colonia penitenciară din vestul Australiei. La scurt timp după condamnare, a fost grațiat, dar nu și-a schimbat metehnele.
A doua oară a fost prins furând cai, a fost închis, dar a reușit să evadeze din nou. Urmărit în întreaga țară, Johns a fost capturat și încarcerat a treia oară.
Nici acum n-a petrecut prea mult timp în detenție, fiind eliberat în februarie 1864 pentru bună purtare. Un an mai târziu, bărbatul a fost arestat din nou, pentru uciderea vițelului unui bărbat.
Din nou, Johns a pledat nevinovat, dar a fost condamnat la 10 ani de detenție. Nu s-a lăsat, însă, descurajat și în curând a evadat din nou, împreună cu un alt deținut.
Cei doi au comis mai multe jafuri, deși autoritățile erau pe urmele lor. A urmat o serie de arestări și evadări, iar într-un final Johns a fost condamnat la 5 ani de muncă silnică.
A fost transportat la închisoarea Fremantle. Pentru a se asigura că nu mai evadează, gardienii l-au legat de gât și l-au pus într-o celulă securizată, construită special pentru el.
Deși mulți s-ar fi dat bătuți, Johns a reușit să scape din nou. Pe 7 martie 1867, bărbatul a evadat printr-o gaură pe care a săpat-o în zidul închisorii, după ce a reușit să scape de lanțuri.
Și-a continuat fărădelegile timp de încă doi ani, iar în 1869 a fost prins furând vin. A fost condamnat la încă patru ani de închisoare, în aceleași lanțuri din care scăpase.
Norocul nu l-a părăsit, însă, nici de această dată. Aflând de faptele lui, guvernatorul Frederick Weld a fost atât de impresionat încât a decis să-l elibereze.
Astfel, în 1871, Johns a părăsit închisoarea. Și-a petrecut restul vieții ba în închisoare, ba în libertate și a murit în 1900 de demență senilă, într-un spital psihiatric.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu