BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

sâmbătă, 22 iulie 2017

Al Capone



Al Capone a fost unul din cei mai temuți gangsteri americani din anii 1920 - 1930. Fiu al unei familii de imigranți italieni din zona Napoli, Al Capone a reușit să domine întreaga lume interlopă din Chicago(cel mai important oraș al mafiei italine din America), ajungând conducătorul unei mari rețele de crimă organizată („Chicago Outfit”), obținându-și veniturile din afaceri de jocuri de noroc ilegale și din rețele de bordeluri. Perioada Prohibiției a reprezentat vârful afacerilor sale, deoarece din traficul ilegal de băuturi alcoolice a reușit să-și înmulțească "câștigurile". Chiar și până în ziua de astăzi numele său se leagă de noțiunea de spălare a banilor, Al Capone camuflându-și sursele încasărilor sale, prin unele afaceri aparent banale ca spălătorii, vânzare de mobilă veche și antichități etc., pe care le prezenta ca fiind ocupația sa oficială.
Deși a reușit multă vreme să se sustragă din fața justiției și să nu fie niciodată găsit vinovat pentru crimele violente comise de "indicatul crimei" pe care l-a condus, cariera sa de gangster s-a încheiat de fapt în 1931, când guvernul federal a reușit să-l facă judecat și condamnat pentru evaziune fiscală. A petrecut în continuare mai mulți ani în închisori, între care vestita Alcatraz, unde a fost inchis în detenția sa cea mai lungă.
Ultimii ani ai vieții i-a petrecut în Florida, bolnav de neurosifilis. A murit în urma unui accident vascular cerebral, la vârsta de 48 ani. Poreclit "Scarface" din cauza cicatricilor de pe față - urme ale unor confruntări violente, și "The Big Fellow" din cauza poziției lui de conducător de bandă, Al Capone a devenit un simbol al gangsterismului american și italo-american.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu