BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

sâmbătă, 1 aprilie 2017

Sferele de piatra din Costa Rica

Sferele de piatră din Costa Rica

Aceste misterioase obiecte de piatră suscită curiozitatea nu doar datorită formelor sferice perfecte, ci și pentru că originile și scopul pentru care au fost create sunt învăluite în mister.
Au fost descoperite în anii ’30 de niște muncitori care curățau o porțiune de junglă pentru o viitoare plantație de banane. Legendele locale spun că sferele de piatră din Costa Rica ar conține aur. De altfel, unele sfere au fost aruncate în aer cu dinamită, dar s-a dovedit că interiorul lor nu conținea altceva decât piatră.
Nimeni nu știe cine și de ce a construit sferele de piatră din Costa Rica. Unele teorii susțin că acestea erau folosite ca borne sau pietre de hotar care delimitau teritoriile triburilor.
Altele avansează ideea că sferele ar reprezenta constelații din antichitate. Oricum, din moment ce multe dintre sferele de piatră din Costa Rica au fost mutate din configurațiile lor originale, este puțin probabil ca această teorie să poată fi probată.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu