BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

joi, 20 aprilie 2017

Obiecte misterioase din Mesopotamia-Bateria din Bagdad

Obiecte misterioase din Mesopotamia – Bateria din Bagdad

Se pare că locuitori Mesopotamiei antice aveau cunoștințe despre producerea curentului electric cu multe mii de ani înainte ca noi să descoperim acest proces. Tot în anii ’30, un obiect misterios a fost descoperit în timpul unor săpături arheologice desfășurate nu departe de Bagdad.
Așa-numita „baterie din Bagdad” este alcătuită dintr-un vas de ceramică lung de 13 centimetri, ce are în interior o bară de fier corodat și un cilindru de cupru care conține o altă bară de fier.
După ce au examinat obiectul, experții au ajuns la concluzia că aceasta era o baterie antică, ce putea produce 1 Volt de curent electric.
Potivit unei teorii, o astfel de baterie ar fi putut fi folosită la placarea cu aur a anumitor obiecte metalice. Numai că cercetătorii nu își pot explica de ce o tehnologie atât de importantă a fost ulterior uitată și de ce nimic asemănător nu a mai fost descoperit în regiunile învecinate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu