BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

marți, 3 ianuarie 2017

Inchisori care se guverneaza singure



Închisoarea care se guvernează singură

Închisoarea San Pedro din La Paz, Bolivia, nu e o închisoare normală. Ea seamănă mai degrabă cu un mini-oraș, în care înflorește comerțul cu droguri, se fac afaceri imobiliare și, culmea, turism. În închisoarea boliviană trăiesc inclusiv copii, care sunt crescuți de tații lor condamnați și mamele lor care, chiar dacă nu ispășesc o pedeapsă, nu-și permit să-i crească singure în afara închisorii. Un documentar realizat aici în 2003 a dezvăluit o lume în care lorzii drogurilor trăiesc în clădiri speciale, pe care le-au plătit singuri din banii câștigați din droguri.
În San Pedro, prizonierii muncesc pentru a plăti chiria, creând o societate stratificată în care cei mai bogați dintre ei au băi și bucătării personale, iar cei mai săraci se înghesuie în celule minuscule sau sunt nevoiți să doarmă sub cerul liber. Aproximativ 1.500 de prizonieri își duc viața în San Pedro, închisoare care se guvernează singură: fiecare secțiune a închisorii are proprii săi reprezentanți, aleși prin vot. Cu toate acestea, închisoarea nu e o comunitate pașnică. Înjunghierile sunt ceva la ordinea zilei, iar consumul și traficul de droguri se extinde dincolo de porțile închisorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu