BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

marți, 20 decembrie 2016

Superstitii romanesti incredibile despre sufletul uman si ce se intampla cu el dupa moarte

Superstitii romanesti incredibile despre sufletul uman si ce se intampla cu el dupa moarte

* Sufletul mortului sade in usa casei, pana pleaca la biserica, si de aceea se pune panza in stresina casei.
* Sufletul omului mort sade 40 de zile in stresina casei.
* Se crede ca sufletul mortului pana ce n-a tras clopotele, sta inca pe pamant si mortul aude toate cate vorbesc in casa.
* In locul unde a murit cineva, in trei nopti se pune o strachina cu apa, pentru ca sa bea sufletul mortului, care vine acolo pana la trei zile dupa ingropare.
* Sufletul omului umbla 6 saptamani prin toate locurile pe unde a umblat el cat a trait si apoi se duce la locul unde e ursat.
* Omul, dupa ce moare, ingerul ii poarta sufletul prin toate locurile pe unde a umblat cu trupul; dupa aceea se intoarce acasa si se pune pe stresina, unde sade trei zile. In timpul acesta venindu-i sete, zice ingerului: „Vai ingere, mult imi este sete”. Ingerul ii raspunde: du-te in casa si bea apa. Sufletul se duce, dar indata iese afara si spune ingerului: N-am baut, caci mi s-a facut mare scarba vazand acolo un hoit mare. (Acel hoit e corpul lui). Atunci ingerul ii zice: Vezi, in trupul acela ti-ai facut tu veacul, si abia acum ai iesit din el. De acest raspuns, sufletul este mai mult mahnit.
* Cand cineva moare, mai multe suflete se strang imprejurul lui de-l privesc si cei ce se duc de aprind cate o lumanare mortului, acele suflete multumesc acelei persoane.
* Omul, daca moare, sufletul lui umbla timp de 6 saptamani pe unde a umblat cu trupul, apoi vine la mormant, isi aduna tot ce i s-a dat pana atunci de pomana, se suie pe cruce, apoi se inalta la cer. Daca n-are cruce, sade pe mormant pana i se pune cruce, apoi se inalta.
* Sufletul mortului trece prin 24 vami ale vazduhului pana ce ajunge in imparatia cerului.
* Poporul da celui ce moare o lumina de ceara in mana, aprinsa, care se crede ca daca i-ar lipsi din mana, la iesirea sufletului, ar fi o mare nenorocire, caci sufletul ar ramanea prin intuneric si nu si-ar putea afla calea ce duce spre rai.
* Cand o persoana trage sa moara, se lasa ferestrele si usile deschise, sa aiba pe unde iesi sufletul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu