BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

marți, 31 martie 2015

Edgar Hoover si cele mai mari secrete ale SUA



Edgar Hoover a fost cel mai puternic și mai de temut om din America și nu numai. El este fondatorul FBI, omul care a cunoscut cele mai ascunse secrete ale oamenilor politiciși de aici puterea sa, dar și longevitatea sa pe scaunul de la FBI. Copilăria pe care a avut-o și-a pus amprenta pe toată viața sa privată dar și profesională. Tatăl său moare, când el avea o vârstă fragedă. A fost obsedat toată viața că boala de care murise tatăl său, schizofrenia, va apărea la un moment dat și în viața sa.
A fost crescut de o mamă autoritară, care a rămas alături de el, până când a murit. Influența mamei asupra lui Hoover era recunoscută de mulți. Nu a fost căsătorit pentru că el susținea că nu ar putea gestiona o decepție conjugală. El susținea că e căsătorit cu munca sa. Adevărul este altul. Decepțiile pe care le-a avut în tinerețe, l-au făcut să privească cu interes mai mare bărbații.
A fost șeful FBI timp de 48 de ani. Apropiații săi relatau că nu trecea o oră să nu se spele pe mâini. Își petrecea mult timp la baia care se afla lângă biroul său. Hoover era un sudist convins. Pentru el omul alb era superior celui de culoare iar evreii care erau oameni influenți în America, nu au fost în grațiile lui.
Timp de 48 de ani, cât a fost în fruntea FBI, niciun președinte nu a avut curajul să i se opună sau să-l schimbe.
A fost totuși o excepție, Kennedy. Hoover l-a pus în băncuța sa de președinte, aducându-i aminte că Mafia i-a finanțat campania electorală și că are lista cu amante, pe care e pregătit s-o facă publică.
Sfârșitul rebelului Kennedy îl știm cu toții. Nu știm cine a pus la cale asasinatul. Sau poate că se știe, dar se lasă lucrurile să fie așa, pentru că e mai bine pentru toți.
Hoover este în plină ascensiune și vrea să pună mâna și pe șefia CIA. Este surprins într-o fotografie, în timp ce-l săruta pe gură pe adjunctul său. Războiul cu frații Kennedy ia amploare atunci când cei doi frați Kennedy o partajau pe Marilyn Monroe, dar aceasta avea legături și cu șeful Mafiei. Hoover avea informații că John Kennedy va fi asasinat, dar a lăsat lucrurile să ajungă acolo unde el a considerat că trebuie să ajungă.
Moare în 1972, la 78 de ani. După moartea sa, au fost căutate dosarele cu privire la Hoover, dar acestea dispăruseră. Timp de 48 de ani, Hoover a condus America prin șantaj și lucruri murdare. Niciun președinte nu a putut să-i țină piept. S-a spus că FBI-ul, dar și CIA, mai târziu, deveniseră nişte monștri care își mâncau proprii părinți creatori.
Un singur adversar redutabil a avut Hoover, pe care nu l-a putut învinge. Acesta s-a numit Fidel Castro, președintele Cubei. A fost un război împotriva Cubei, un embargou care și astăzi este în vigoare, zeci de atentate împotriva lui Castro, toate fără succes. Cuba a supraviețuit și a ținut piept acestor atacuri, cu ajutorul marelui frate rus. Din punct de vedere politic, pentru SUA, aceste eșecuri au fost rușinoase.

Sursa:http://www.efemeride.ro/edgar-hoover-si-cele-mai-mari-secrete-ale-sua

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu