BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Hashshashin *Ordinul asasinilor



Hashshashin, Ordinul asasinilor

Membri renumiţi
Nu exista membri notabili.


Gruparea Hashshashin sau Nazari a fost o asociaţie misterioasă de asasini musulmani care activau în Orientul Mijlociu, în secolul al XIII-lea. Gruparea a fost iniţiată de musulmanii shia, membrii ai unei secte şi mai mari şi care s-au unit pentru a pune bazele statului utopic shiiti. Din cauza faptului că erau prea puţini, gruparea a folosit diverse tactici de război în lupta împotriva inamicilor printre acestea numărându-se spionajul, sabotajul şi asasinare politicienilor, cea din urmă fiind cea mai renumită practică. Gruparea Hashshashin trimitea informatori bine antrenaţi în interiorul grupurilor inamice şi îi instruiau să atace la momentul oportun. Erau cunoscuţi atât pentru discreţia de a reduce numărul deceselor printre civili cât şi pentru slăbiciunea lor pentru a folosi procedee secrete în intimidarea inamicului. Conform relatărilor istorice, conducătorii grupărilor inamice se trezeau dimineaţa şi găseau adesea pe pernă o baionetă tipică grupării Hashshashin alături de un bileţel în care scria: „suntem pe urmele tale”. Gruparea începuse să se dezvolte şi înainte ca mongolii să reuşească, în cele din urmă, să o distrugă, a reuşit să se facă cunoscută prin statutul de criminali plătiţi al membrilor care stăteau la dispoziţia regelui Richard Inimă-de-Leu.

Practici Secrete
În perioada în care gruparea părea că se destramă, biblioteca în care se aflau cele mai multe documente ale acesteia a fost distrusă. Cele mai controversate legende se concentreaza pe faptul că grupare folosea droguri şi alte substanţe narcotice (numele Hashshashin fiind tradus drept „Consumatori de haşiş”), care ar fi fost folosite de catre unii membri înainte de luptă. Acest lucru a fost contrazis timp îndelungat dar se spune că termenul „Hashshashi”, referindu-se la gruparea Nizari, derivă de la neologismul „asasin”.

Sursa:http://zeceintop.ro/top-10-societati-secrete/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu