BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

luni, 26 ianuarie 2015

Fratia libertatii



Frăţia libertăţii

Membri renumiţi
Paul Revere, John şi Samuel Adams, John Hancock

„Frăţia libertăţii” este numele unei grupări imorale de disidenţi care au existat în America înainte de Războiul Revoluţionar. Gruparea nu exista sub forma unei societăţi secrete în sens tradiţional ci, mai degrabă, era formată din facţiuni mici de patrioţi ai coloniilor care se uniseră în numele unui ţel comun. De când au început să se întâlnească, de obicei în Boston, lângă un ulm, copacul a fost numit „Copacul libertăţii”. Aici, gruparea avea să iniţieze o revoltă care presupunea răspândirea unor pamflete, idei de sabotaj şi chiar activităţi teroriste. Acest comportament a determinat ca membrii grupării britanice să fie consideraţi nişte răzvrătiţi şi adesea erau cunoscuţi sub denumirea piorativa de „Frăţia violenţei”. Astazi, gruparea este renumită pentru faptul că membrii urmăreau iniţierea unei revoluţii în rândul coloniştilor protestând împotriva detestatului Stamp Act (taxa prin care Parlamentul britanic impunea impozitul coloniilor britanice din America) şi pentru faptul că au scos in evidenta, deja faimoasa expresie „nicio impozitare fără reprezentare.”

Practici secrete

În Boston, Frăţia libertăţii reprezenta doar o parte a grupării deoarece multe alte fracţiuni erau răspândite pretutindeni în cele treisprezece colonii. Un grup, în Insulele Rodos, a jefuit şi a incendiat un vas comercial britanic, „Gaspee”, în semn de protest împotriva comerţului ilegal, în timp ce alte grupări erau renumite pentru faptul că îi stropeau cu gudron şi îi umpleau de fulgi pe câţiva dintre conducătorii britanici. Cu toate acestea, cea mai cunoscută întâmplare rămâne cea din 1773 numită „Partidul Ceaiului din Boston”, când membrii grupării s-au îmbrăcat în indieni şi, în portul Boston, au răsturnat un vapor încărcat cu ceai care avea un impozit exagerat.

Sursa:http://zeceintop.ro/top-10-societati-secrete/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu