BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

vineri, 23 ianuarie 2015

Enigmaticul caz al locomotivei deraiate: subconstientul si precognitia

„Cazul locomotivei deraiate”, a deveni ilustrativ pentru genul de experiente considerate a fi autentic precognitive. Sotia si fiica unui paroh se aflau intr-o casa inchiriata, la Trinity, langa Edinburgh, Scotia, in 15 iulie 1860. Era o dupa-amiaza insorita de duminica si, pe la ora 3 PM doamna W. i-a propus fetei sa iasa putin afara, pentru o plimbare scurta prin „gradina de la calea ferata”, denumire data de ea fasiei de teren dintre un dig si terasamentul caii ferate. Fata plecase de doar cateva minute, cand doamna W. a auzit clar in minte o voce care i-a spus: „Trimite dupa ea, sa se intoarca sau altfel ceva groaznic i se va intampla”.
Doamna W. a fost cuprinsa de o presimtire sumbra care s-a transformat rapid intr-un sentiment de teroare, facand-o sa tremure de spaima amenintarii fara nume. Ea i-a poruncit unei servitoare sa o aduca de urgenta acasa pe fiica ei. Servitoarea, vazandu-si stapana atat de tulburata, a plecat imediat. Doamna W. a inceput sa sa se plimbe de colo-colo prin incapere, mai ingrijorata ca niciodata, temandu-se ca nu-si va mai vedea vreodata fiica in viata.
Intr-un sfert de ora insa, cele doua s-au intors, vii si nevatamate. Doamna W. i-a cerut fetei sa nu se mai joace pe terasamentul feroviar si fiica i-a promis ca nu va mai merge acolo unde se juca de obicei. Mai tarziu, in aceeasi dupa-amiaza, o locomotiva cu aburi a deraiat si a izbit in plin zidul in preajma caruia fiica ei se jucase inainte ca servitoarea sa o aduca acasa. Din cei cinci oameni care se aflau intamplator in zona, trei fusesera ucisi pe loc. Peste cateva zile, domnisoara W. si fratele ei au vizitat scena tragediei si au observat ca locomotiva se zdrobise chiar in locul unde petrecusera cei doi frati doua ore in urma cu o saptamana, in acea dupa-amiaza.
Iata posibila explicatie a acestei precognitii: ceea ce numim „moment prezent” nu reprezinta un punct in timp, ci doar un interval scurt de timp, numit „prezent aparent”. Subconstientul uman avea un „prezent aparent” mult mai vast decat nivelul constient al fiintei. Pentru subconstient, toate evenimentele ar insemna de fapt „prezent”. Daca, uneori, o parte din aceasta cunoastere subconstienta patrunde in constient, ea va fi interpretata, fie ca amintire a unui eveniment din trecut, fie ca precognitie a unui eveniment din viitor. Trecutul este precis catalogat undeva in subconstient.

Sursa:http://www.almeea.ro/enigmaticul-caz-al-locomotivei-deraiate-subconstientul-si-precognitia/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu