BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

joi, 15 ianuarie 2015

Cavalerii Cercului de Aur




6. Cavalerii Cercului de Aur

Membri renumiţi

John Wilkes Booth, Jesse James (in poza) şi Franklin Pierce (persoane controversate)

Gruparea Cavalerilor Cercului de Aur a fost o societate secretă care s-a dezvoltat în Statele Unite ale Americii, în timpul Războiului Civil. Iniţial, gruparea urmărea încurajarea ideii de unificare a Mexicului şi a Indiilor de Vest, considerând că acest lucru ar ajuta la abolirea comerţului cu sclavi. Dar o dată cu izbucnirea Războiului civil, gruparea şi-a îndreptat atenţia de la colonialism la susţinerea ferventă a guvernului federal recent înfiinţat. În scurt timp, cavalerii au fost urmaţi de mii de adepţi, mulţi dintre aceştia formând armate de război care au început să desfăşoare raiduri împotriva grupărilor Uniunii din vest. În statele din nord, influenţa ordinului secret avusese un impact şi mai mare. Multe ziare şi personalităţi politice, implicate în vânătoarea de vrăjitoare, au fost acuzaţi pentru faptul că simpatizaseră cu sudul, printre aceştia numărându-se şi preşedintele Franklin Pierce, membru al Cavalerilor Cercului de Aur.

Practici secrete

Spre deosebire de celelalte societăţi secrete, preocuparea grupării Cavalerilor Cercului de Aur nu reprezenta doar întâlniri secrete şi planuri misterioase. Adesea, gruparea întemeia armate de dezertori şi de soldaţi pentru a-şi pune în aplicare planurile folosind forţa. În 1860, un grup de cavaleri au încercat, în zadar, să invadeze Mexicul. În timpul războiului, jefuiau trăsurile şi încercau să blocheze portul din San Francisco, câţiva dintre ei reuşind să preia controlul asupra statului New Mexico.


Sursa:http://zeceintop.ro/top-10-societati-secrete/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu