BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

luni, 18 august 2014

Misterul navelor disparute

Nave care apar și dispar în largul mărilor, echipaje care s-au evaporat sau care au murit în condiții pe care nimeni nu le poate explica. Sunt situații cel puțin ciudate care ridică multe semne de întrebare și care îți dau fiori reci. Iată o listă cu cele mai importante ipoteze legate de dispariția unor nave și a oamenilor care îți dau fiori reci.

Ourang Medan

În iunie 1947, de pe nava daneză Ourang Medan erau transmise mesaje disperate de ajutor, în codul Morse. Mesajul suna cam așa. Toți ofițerii, inclusiv căpitanul zac morți prin cabine și pe punte.
La scurt timp după accea, un alt mesaj, scurt dar înfiorător. Eu mor.
Mesajele au fost recepționate, iar poziția navei a fost detectată. Odată ajunse la locul cu pricina, echipajele de salvare au găsit la bordul navei numai cadavre.
Niciun supraviețuitor nu a fost găsit însă, ceea ce a surprins pe toată lumea, a fost faptul că toate cadavrele erau înghețate, ca și cînd ar fi încremenit instant în poziția în care se aflau, toate se uitau spre soare, cu brațele întinse, cu gura căscată și cu o expresie de groază întipărită pe fețe.
Trupurile nu prezentau urme de violențe.
Mai mult decât atât, echipajele de salvare nu au putut inspecta toată nava, pentru că la scurt timp s-a produs o explozie devastatoare, în urma căreia au fost obligați să se retragă rapid. În câteva minute nava s-a scufundat.

Mary Celeste

Cazul navei Mary Celeste este unul dintre cele mai mari mistere din toate timpurile.
Despre acest vas s-au găsit și cele mai multe documente. Până în zilele noastre, evenimentele care au dus la dispariția celor opt membrii ai echipajului și a celor doi pasageri sunt subiect de controversă și dezbatere.

În decembrie 1872, nava intra în Strâmtoarea Gibraltar, dinspre New York, având la bord 1701 butoaie cu alcool.
Câteva zile după aceea, o altă navă, Morehouse, trecea prin portul în care acostase Mary Celeste. Echipajul acesteia a observat că ceva nu este în regulă cu Mary Celeste, pentru că părea cu totul abandonată.

Prin urmare, căpitanul a decis să cerceteze nava. Nu mică i-a fost mirarea să constate că nava era părăsită. Dar nu oricum. Toate actele, în afară de jurnalul căpitanului, dispăruseră. Pe navă nu erau urme de violență dar erau semne că fusese abandonată în grabă.
Toată încărcătura de pe navă era intactă, cu excepția a nouă butoaie.
În următorii treisprezece ani, pe navă s-au urcat 17 echipaje, majoritatea având un sfârșit tragic.

Lady Lovibond

La 13 februarie 1748, Simon Reed pleca într-o călătorie împreună cu soția sa, în ciuda superstiției că femeile pe nave erau de rău augur.
Din nefericire pentru Simon, un membru al echipajului s-a îndrăgostit de soția sa.
Gelos din cale-afară, Simon l-a omorât. Curând după acest incident nava a dispărut misterios la Goodwin Sands.
Cincizeci de ani mai târziu, două nave care treceau prin acea zonă, au observat nava fantomă.

Octavius

Nava Octavius a fost descoperită în 1775. Toți oamenii aflați la bord au fost găsiți morți și înghețați. Căpitanul a fost găsit în cabină, înghețat, cu pana în mână, în timp ce scria în jurnalul de bord. Lângă el erau o femeie moartă și un copil învelit într-o pătură.
Din jurnalul căpitanului nu s-au mai putut păstra decât prima și ultima pagină, pentru că fiind înghețat s-a deteriorat iremediabil.
Totuși s-a putut constata că ultima notiță datată 1762, ceea ce înseamnă că nava a rămas în aceleași condiții în care a fost descoperită, timp de 13 ani.
Interesant este că de la momentul descoperii ei, nimeni nu i-a mai dat vreodată de urmă.

Young Teazer

Construită în 1813, nava americană era comercială. La momentul respectiv era considerată una dintre cele mai rapide.
Soarta ei a fost una tragică, pentru că la bordul ei a avut loco explozie în care 30 de oameni și-au pierdut viața.
Au existat, însă, și șapte supraviețuitori care au povestit ulterior că unul dintre membrii echipajului ar fi răspunzător pentru cele întâmplate.
Cu toate că nava a fost distrusă în totalitate ca urmare a unui incendiu, ea este subiect de legendă, pentru că mai mulți martori au declarat de-a lungul timpului că ar fi văzut nava fantomă cum navigează și apoi dispare într-o explozie puternică.
Se spune că nava poate fi văzută în nopțile cețoase, mai ales în acelea care sunt după trei nopți de lună plină.

Sursa:http://www.efemeride.ro/misterul-navelor-disparute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu