BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

miercuri, 7 mai 2014

Consideratii despre religie (Metafizica)


Consideratii despre Religie.

 Religia chiar i-a convins pe oameni ca exista un om invizibil, care locuieste in cer,care priveste la tot ce facem, in fiecare minut din fiecare zi. Si omul asta invizibil are o lista speciala cu 10 lucruri pe care nu vrea ca tu sa le faci. Si daca totusi faci vreunul dintre acele 10 lucruri, atunci el are un loc special plin de foc si fum si arsita si tortura si chin,unde te va trimite sa stai si sa suferi si sa arzi si sa te sufoci si sa urli si sa plangi pentru totdeauna pana la finalul timpului!
 Dar el te iubeste! Te iubeste.Te iubeste si are nevoie de bani. Intotdeauna are nevoie de bani! E atotputernic, atot-perfect, atotstiutor si atot-intelept dar cumva - nu poate sa faca rost de bani!
 Religia incaseaza miliarde de dolari, nu plateste taxe si intotdeauna are nevoie in plus.
 Soarele.
Inca de mai devreme de anul 10.000 I.C. istoria abunda in gravuri si inscriptii ce reflecta respectul si adoratia oamenilor pentru acest obiect. Si e simplu de inteles de ce,caci in fiecare dimineata Soarele rasare
 aducand vizibilitate, caldura si siguranta, salvandu-l pe om de frig, obscuritate, intunericul noptii plin de pradatori.
Fara el, culturile bineinteles, recoltele nu ar creste, viata pe planeta nu ar supravietui. Aceste realitati fac Soarele
 cel mai adorat obiect al tuturor timpurilor.
 De asemenea, anticii erau foarte constienti de stele. Urmarirea stelelor le-a permis sa recunoasca si sa anticipeze evenimente care s-au intamplat intr-o perioada lunga de timp, ca de exemplu eclipsele sau lunile pline. Ei au transformat grupurile celeste catalogate in ceea ce noi azi numim constelatii.
 Termenul ZODIAC se refera la faptul ca acele constelatii au fost antropomorfizate sau personificate in siluete sau animale. Cu alte cuvinte, civilizatiile antice nu doar au urmarit Soarele si stelele, ci le-au si personificat cu mituri elaborate implicand miscarile acestora si relatiile lor. Soarele, cu calitatea lui de a da viata si a salva,a fost personificat ca reprezentantul Creatorului nevazut sau Dumnezeu. Soarele lui Dumnezeu. Lumina lumii.Salvatorul umanitatii.
 De asemenea, cele 12 constelatii reprezentau locurile de calatorie pentru Soarele Domnului. Si acestea au fost identificate cu nume,de obicei reprezentand elemente ale naturii care se intamplau in acea perioada de timp. De exemplu, Varsatorul - purtatorul apei,cel care aduce ploile primaverii.
 Horus.
 El este Zeul Soare al Egiptului din perioada 3000 BC. El este Soarele antropomorfizat in viata ca o serie de mituri alegorice care implica miscarea Soarelui pe cer. De la hieroglifele antice din Egipt stim multe lucruri despre acest Mesia solar. De exemplu, Horus-care inseamna Soarele sau lumina, avea un inamic cunoscut ca Seth. Si Seth era personificarea intunericului sau a noptii. Si vorbind in termeni metaforici, in fiecare dimineata Horus castiga lupta impotriva lui Seth in timp ce seara, Seth il cucerea pe Horus si il trimitea in lumea tenebrelor.
 Este important sa stim ca intunericul si lumina sau bunul si raul este una dintre cele mai omniprezent dualitati mitologice cunoscute vreodata si inca mai este exprimata la multe nivele si in zilele noastre.
 Vorbind in general, povestea lui Horus este dupa cum urmeaza !!:
Horus s-a nascut pe data de 25 decembrie, din fecioara Isis Mary. Nasterea lui a fost acompaniata de o stea in est pe care 3 regi o urmareau ca sa localizeze si sa impodobeasca un salvator nou-nascut.

 La varsta de 12 ani era deja un copil-profesor darnic. La varsta de 30 de ani a fost botezat de un personaj cunoscut ca Anap si astfel si-a inceput preotia.
 Horus a avut 12 discipoli cu care calatorea peste tot, infaptuind miracole ca vindecarea bolnavilor sau mersul pe apa.
 Horus era cunoscut sub multe nume, ca "Adevarul", "Lumina", "Fiul uns al lui Dumnezeu", "Pastorul cel Bun", "Mielul lui Dumnezeu" si multe altele.
 Dupa ce a fost tradat de Typhon, Horus a fost crucificat, ingropat timp de 3 zile si astfel reinviat.
 Aceste atribute ale lui Horus, originale sau nu, par sa infiltreze multe culturi ale lumii caci multi alti zei s-au gasit a avea aceeasi structura mitologica generala.
 Attis din Frigia, nascut din fecioara Nana pe data de 25 decembrie. Crucificat, asezat in mormant si dupa 3 zile a fost inviat.
 Dionysus din Grecia, nascut din fecioara pe data de 25 decembrie, a fost un profesor calator care a infaptuit miracole ca de exemplu transformarea apei in vin. Se referea la el ca "Regele regilor", "singurul fiu trimis al lui Dumnezeu", "Alfa si Omega" etc. Si dupa moartea lui a fost reinviat.
 Mithra din Persia, nascut din fecioara pe data de 25 decembrie. A avut 12 discipoli si a infaptuit miracole. Si dupa moartea sa a fost ingropat timp de 3 zile astfel fiind reinviat. Se referea la el ca "Adevarul", "Lumina" si multe altele. Foarte interesant, ziua sacra de adoratie a lui Mithra era Duminica (Sunday=Ziua soarelui).
 De fapt, exista numerosi salvatori din diferite perioade din toata lumea care intrunesc toate aceste caracteristici generale.
Intrebarea ramane - de ce aceste atribute?
De ce nasterea din fecioara pe 25 decembrie?
De ce moarte timp de 3 zile si reinvierea inevitabila?
 De ce 12 discipoli sau apostoli?
 Pentru a afla, hai sa-l examinam pe cel mai recent dintre toti trimisii solari.
Iisus Hristos a fost nascut din fecioara Maria
 pe data de 25 decembrie in Bethlehem. Nasterea lui a fost anuntata de o stea in est pe care trei regi (magi) o urmareau ca sa localizeze si sa impodobeasca nou-nascutul salvator. A fost un copil-profesor la 12 ani si la varsta de 30 de ani a fost botezat de Ioan Botezatorul. Si astfel a inceput perioada de preotie. Iisus a avut 12 discipoli impreuna cu care a calatorit, infaptuind miracole ca de exemplu vindecarea bolnavilor, mersul pe apa, invierea mortilor... A mai fost cunoscut ca "Regele regilor", "Fiul lui Dumnezeu", "Lumina lumii", "Alfa si Omega", "Mielul lui Dumnezeu" si multe altele. Dupa ce a fost tradat de discipolul sau Iuda si vandut pentru 30 de bani de argint a fost crucificat, asezat in mormant, dupa 3 zile a fost reinviat si urcat in ceruri.
 Mai intai de toate, secventa nasterii este complet astrologica.
 Steaua din est este Sirius, cea mai luminoasa stea de pe cerul noptii care pe 24 decembrie se aliniaza cu alte 3 stele foarte luminoase din Centura lui Orion. Aceste 3 stele luminoase din Centura lui Orion sunt denumite azi asa cum au fost denumite din timpuri antice - Cei Trei Regi. Si cei trei regi impreuna cu cea mai luminoasa stea - Sirius, toate indica locul rasaritului soarelui pe 25 decembrie.
 De asta cei trei regi urmeaza steaua din est -ca sa localizeze rasaritul Soarelui, nasterea Soarelui. Fecioara Maria este constelatia Fecioarei,altfel cunoscuta ca Virgo - "Fecioara". "Virgo" in latina inseamna "fecioara". Hieroglifa antica pentru "Fecioara" este litera M modificata. De asta Maria, alaturi de alte nume de mame fecioare, ca de exemplu mama lui Adonis, Myrra, sau mama lui Budha, Maya, incep cu litera M.
Constelatia "Fecioara" a mai fost denumita si "Casa painii" si reprezentarea ei este o tanara fecioara tinand un snop de grau.
 Aceasta casa a painii si simbolul graului reprezinta August si Septembrie, vremea recoltei. Astfel, Bethlehem de fapt se traduce literar "Casa painii". Bethlehem este astfel o referire la constelatia Fecioarei - un loc in cer, nu pe pamant.
 Exista un alt fenomen foarte interesant care are loc in jurul lui 25 decembrie-sau solstitiul de iarna. De la solstitiul de vara pana la solstitiul de iarna zilele devin mai scurte si mai reci. Si din perspectiva emisferei nordice, Soarele pare ca se misca spre sud, devine mai mic si mai rar la vedere.Micsorarea zilelor si ofilirea recoltelor cand se apropie solstitiul de iarna simbolizau moartea pentru oamenii din antichitate.
 Era moartea Soarelui. Si in 22 decembrie decesul Soarelui era complet realizat. Pentru ca Soarele, tot miscandu-se spre sud incontinuu timp de 6 luni,ajunge in cel mai jos punct pe cer.
 Aici se intampla un lucru curios: Soarele se opreste din miscarea spre sud, cel putin in perceptie, timp de 3 zile.
 Si in timpul acestei pauze de 3 zile, Soarele "locuieste" in vecinatatea Crucii Sudului sau constelatia Crux.
 Abia dupa aceasta perioada, pe 25 decembrie, Soarele se muta cu un grad, de aceasta data in nord prevestind zile mai lungi, caldura si primavara.
 De aceea s-a spus:
 Fiul a murit pe cruce si a fost mort timp de 3 zile, doar pentru a fi inviat din nou.
 De aceea Iisus si numerosi alti Zei Soare au impartit crucificarea, moartea timp de 3 zile si conceptul de inviere.
Este perioada de tranzitie a Soarelui inainte de a-si schimba directia inapoi in emisfera nordica, aducand primavara si astfel salvarea.


Sursa:http://esoterism.ro/ro/consideratii.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu