BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

marți, 18 februarie 2014

Echilibru – Punctul Centrului(Metafizica)


Echilibru – Punctul Centrului
Sinele raspunde la intrebari

Moto: “Tu esti toate manifestarea.”(Nisargadatta Maharaj)


 1. Cand esti spontan si calm in prezenta sau in absenta oricarui aspect, fenomen sau parte a manifestarii, cand esti liber, esti tu insuti si – fiindca nu esti atins, perturbat de nimic – Iubirea care esti in adancul fiintei tale se poate si se manifesta in toata puritatea, forta si fericirea Gloriei Constiintei Sale. “Nu refuza nimic si nu pastra nimic. Stabilit in Sinele tau ia parte la bucuria Totului si fii asa, cum Esti.” (…) 
 Totul (TOT-ul) ESTE acelasi vid (Spirit Absolut pur, constient si fericit). si eu sunt acela. Nu tin cu nimeni si cu nimic polar ori/si partial mai mult decat cu orice altceva. Sunt intregul, sunt pentru Tot, iubesc tot. 
 Nu te raporta niciodata la nimic in mod mental. Chiar daca mintea inferioara se raporteaza, categoriseste, numeste, judeca, alege, reactioneaza si distinge pe baza informatiilor mentale existente deja (deci nu crede, nu urma, nu te identifica cu mintea, cu egoul, cu iluzia ca esti o parte). Ramai calm, liber, spontan, ramai ca un copil neprihanit, curios, deschis si daruit: ramai TOT. Liber in iubirea constienta, fericita A-mentala. Martor detasat al Jocului Divin in Creatie. 
 Nu sunt separat de nimic, nu ma rup si nu ma leg de nimic anume, special, particular. Sunt al Totului si prin aceasta al tuturor partilor. 
 Daca nu ai scopuri – provenite din frici, dorinte (ego, orgoliu) – la nici una din cele sapte nivele, atunci esti contemplativ, senin, imperturbabil, relaxat, stabil: LIBER Sa FII, identic cu tine, adica Totul. Astfel esti multumit; nu iti lipseste si nu te deranjeaza nimic. Acceptand totul permiti involuntar si constient sa fii patruns, strabatut si cunoscut de orice, de tot, de intreg, descoperandu-te in intreg-ime, care esti chiar TU. Fara nevoi, fiind si avand totul, fara surplus, totul fiind perfect armonios in eternitate: iata Viata Ta, prin necesitatea ordinii si a echilibrului. Iar Tu esti participant Liber-Constient la JOCUL pe care vrei sa-l joci, dar si Martorul Singur, Unicul Jucator in SPIRIT. 
 Aspectele polare apar si dispar, toate fiind pentru tine numai prilejuri de joaca plina de bucurie, fara absolut nici o tendinta de a interveni, de a schimba, de a crea. Esti simultan Creatorul si Creatia deplina in Eternitate. 
 2. Misiunea (scopul pe care liber l-ai ales in jocul manifestarii si a vietii), precum si karma (soarta care se deruleaza in virtutea Legilor Creatiei si a manifestarii liberului tau arbitru) apartin formei, persoanei, identitatii, unei dintre nenumaratele infatisari limitat-particulare pe care ca si Suflet le-ai asumat participand astfel in propria-ti creatie.
 Deci in Spirit esti total detasat, fara “a face” sa fii astfel, iar in viata esti total daruit cu umilinta si responsabilitate constienta pentru rolul, menirea, misiunea spirituala ales pentru acest timp, acest spatiu, aceasta personalitate incarnata (in lb. greaca “persona”=masca).
 Dumnezeu este un cuvant prin care Tu ti-ai denumit propria fiinta totala, eterna, Care EsTI in Eternitate. Acest nume (Dumnezeu) ti-ai dat-o tie insuti din punctul de vedere (punct de vedere=viziunea dintr-un singur punct exterior si separat, in loc de o viziune si traire globala plenar identificatoare cu intregul) extrem de ingust al persoanei al carui rol il joci mai mult sau mai putin constient de faptul ca este prin definitie un rol trecator al Existentei Infinite Care Esti.
 Situandu-te (ca si constiinta personala egotica, iluzorica imaginata si limitatoare in cadrul jocului) – situandu-te deci la CENTRU (calea ingusta, taisul lamei, calea de mijloc, calea cea de aur), neidentificandu-te cu nici una din polaritati, nici una din nenumaratele “parti” aflate mereu in schimbare si transformare, ramai centrat in tine, in SINE: ESTI LIBER. Pentru a intelege aceasta centrare – care se realizeaza la nivelul energiilor si starilor mentale si sufletesti – trebuie sa simti si sa stii ca amandoua partile esti TU si esti si jocul si spectatorul. Ca atunci cand privind o partida de joc sportiv in care doua parti (sportivi sau echipe de jucatori) se confrunta si actioneaza (numai in cadrul jocului) in sens contradictoriu atacandu-se si aparandu-se neincetat; asadar TU pur si simplu te bucuri liber de Frumusetea Jocului fara sa aspiri, sa speri, sa doresti sau sa vrei incrancenat victoria ori infrangerea uneia dintre cele doua parti polar opuse.
 3. Compasiunea este manifestarea atotputernica a Iubirii Libere si Suverane a Fiintei intregi (Dumnezeu) care EsTI in SINE, dar in masura trezirii din ce in ce mai profunde la Realitatea Constiintei Tale Divine, aceasta compasiune se va manifesta in mod proportional cu nivelul tau actual de constienta si prin persoana ta limitata (rolul jucat) spre Toate Aspectele Creatiei.
 Daruirea, ajutorul fara asteptari, munca dezinteresata, slujirea plina de modestie, karma yoga sau actiunile caritabile sunt manifestarea Iubirii Pure, detasate a Creatorului catre Creatie si totodata a creaturii inspre Creator si Creatie.
 4. Toate regulile [de la Legea Absoluta a Iubirii prin legile universale si ideale (cauzale) ale Creatiei si Legea Armoniei Sufletesti (blanda, ferma si incoruptibila Voce a Constiintei Interioare) pana la codicile de legi ale dreptului si justitiei societatilor umane] – regulile deci nu sunt pentru a obliga Creatia sau creatura, ci pentru a semnala, a indica directia spre TOTALA LIBERTATE neingradita. Fiecare lege defineste armonia mentala, ordinea al unui anumit nivel existential si vibrational al constiintei si al vietii fiintei constiente. Prin urmare orice legitate sau regula inteleasa si integrata in constiinta fiintei in mod clar, profund si asumata sincer (asumarea totala a adevarului exprimat de legea respectiva, fuziunea deplin identificatoare cu armonia pe care aceasta lege o protejeaza), - altfel spus o lege care nu mai este exterioara (ceva dat, impus), ci interioara (liber aleasa) este transcensa instantaneu: deci intelegerea, ILUMINAREA precede in mod obligatoriu ELIBERAREA TOTALA.
 5. Creatia este un JOC GRANDIOS, maret care se manifesta in interiorul Mentalului Divin de catre SPIRITUL DIVIN (Dumnezeu Tatal) prin puterea infinita a IUBIRII DIVINE, cu scopul evidentierii – prin jocul reflexiilor nenumarate a trairii in Creatie – Gloriei Divine pentru insasi Constiinta Divina.
 Creatia are la baza LOGOSUL (Cuvantul Divin Creator, Paravak) si principiile, legitatile armoniei, interactiunilor si conexiunilor existente in cadrul Creatiei intregi intre intreg si parte, respectiv intre diferitele parti constituente ale intregului.
 7. – Care este locul, rolul si esenta Fiintei OM in cadrul Creatiei Divine?
 OMUL este DUMNEZEU in miniatura, fiind complet inzestrat si potential capabil in orice moment si/sau in Eternitate de aceleasi tipuri de manifestare, de creatie, de Iubire si CONSTIENTA DE SINE ca si DUMNEZEU TATAL.
Omul este incoronarea Operei Divine Unice (regele creatiei, stapanul care a primit spre ingrijire(!!!) toata manifestarea). Din aceasta Cauza Unica si pentru acest Unic Scop El, Omul are la dispozitie, chiar in propria fiinta absolut toate aspectele, fortele, cunostintele de Esenta Divina care formeaza Creatia, precum si fiecare si/sau orice posibilitate, forta si putere Liber-Constient manifestata, utilizata. Tatal Ceresc I-a daruit de la inceputurile Creatiei intru Eternitate toate Elementele Creatiei.

Omul are:

 I. -un corp material in corespondenta cu nivelul de constiinta si existenta al regnului mineral (Muladhara chakra, Prithivi tattva).
 II. -un program genetic manifestat prin instinctele de supravietuire si de reproducere in corespondenta cu regnul animal inferior –de la organismele unicelulare vegetale si animale pana la animalele amfibii inclusiv (Swadhistana chakra, Apas tattva). Aceste aspecte ale fiintei umane sunt dinainte codificate genetic, involuntare si din ele provin pulsiunile si reactiile sale inconstient-instinctive.
 III. –emotii foarte puternice in corespondenta cu regnul animal superior – mamiferele in general (Manipura chakra, focul launtric, Tejas tattva). Aici mai apartine puterea volitiva inconstienta, necontrolata, extrem de intensa si pasionala.
 IV. – sentimente, stari afective inferioare, egotice, iubire inconstienta, nestapanita, atasata, posesiva, amestecata cu aspectele din celelate trei nivele inferioare. Aceasta inima inferioara este in corespondenta cu specificul sferei de constiente si de viata a regnului uman. (Anahata chakra, Vayu tattva, corpul astral inferior, lumile demoniace). in cazul in care omul isi purifica, isi constientizeaza si isi controleaza pe deplin liber acest aspect afectiv, atunci afectiunile cedeaza locul afectivitatii si se va manifesta Inima Spirituala respectiv Iubirea Pura, dezinteresata, neconditionata, universala, detasata; sentimentul de Compasiune Divina, bunavointa, profunda empatie si sentimentu fraternitatii universale; daruirea, manifestarea spontana si constienta a bunului simt si iertarea; un calm si o pace transpersonala.
 V. – Suflet pur, inocent, neintinat in corespondenta cu Lumea si Existenta Angelica, nivel la care egoul limitat isi pierde rolul de conducator si in final moare in momentul trezirii depline a sufletului. La nivelul Trezirii Sufletului gasim manifestari de gingasie, candoare, buna credinta, bucurie neconditionata, sinceritate spontana si fireasca, o permanenta stare de inspiratie si ghidare armonioasa launtrica; traire interioara profunda, jucausenie, simplitate; deschidere, incredere si curiozitate nemarginta asa cum intalnim aceste stari la COPII. (Vishuddha chakra, intuitie spirituala, constiinta Clipei Prezente, presentimentul eternitatii, Micul Print, libertate mentala, starea permanenta de joaca, cunoastere si intelegerea Iluziei Cosmice: MAYA, Akasha tattva)
 VI. – Minte (Ajna chakra), care prezinta caracteristica dualitatii, a polaritatii duble, “indoirea” UNU-lui. insasi mentalul se manifesta la doua niveluri extrem de departate intre ele ca si nivel de constienta. Acestea – mentalul inferior, obisnuit uman si Supramentalul sau Mentalul Divin – sunt complementar opuse si reprezinta constienta omului adormit din punct de vedere spiritual, respectiv CONsTIINtA ILUMINATULUI. Amandoua aspecte ale mentalului au aceasi functie de baza, si anume de a inregistra, a procesa, a stoca, a ordona, a intercorela informatii.
 Mentalul inferior este legat de ego si ca atare are o stare de agitatie, de neliniste permanenta. De fapt este un turbion mental constituit chiar din fluxul haotic, din suvoiul dezordonat al nenumaratelor ganduri ale omului. Mentalul inferior – prin definitie – are tendinta sa vrea, sa intervina, sa se exprime, sa se indoiasca, sa fie convins, sa comande,sa sistematizeze si sa rationalizeze pana la cele mai mici detalii toata viata omului. Totusi este numultumita, plina de frica; de tensiuni, de complexe de inferioritate si/sau de superioritate; indoieli, cu o necesitate automata de a se limita la parti, la constituenti, la siruri logice, la polaritati extreme; la nostalgia trecutului si la planificari ireale si irealizabile ale viitorului, adica nu poate ramane in prezent, care singur exista in Realitate; de exteriorizare, de disperare, tristete, melancolie, autocompatimire. Are un caracter profund sugestibil si extrem de rigid in corespondenta cu planul astral inferior, si cu lumile demoniace, fiind fara aparare in fata tentatiilor dizarmonioase, aparent valoroase.
 Mentalul superior este centrul de control si comanda pentru toate activitatile si actiunile care au loc la nivelele inferioare. De acest aspect tine constiinta controlul real si utilizarea, manifestarea armonioasa, libera de orice urma de egoism a tuturor legilor, principiilor, arhetipurilor, energiilor Creatiei la modul firesc, simplu si perfect. Este in corespondenta cu regnul respectiv sfera existentiala si constienta zeilor, (Lumea Cauzala, Constiinta Cosmica, Shuddhavidya tattva, starea de Buddha)
 VII. – Spirit sau Constiinta de Copil Divin. La acest nivel existential se manifesta UNITATEA ABSOLUTA a Iubirii Divine Atotputernice (Mama Divina, Energia Creatiei, Sfantul Duh, Parashakti) cu Constiinta Transcendenta Divina (Dumnezeu Tatal, Shiva. 
 Sub aspectul Iubirii Divine Eterne in om se manifesta la nivelul Inimii Superioare, a Sinelui Nemuritor (Scanteia Divina, Atman, Spiritul Omului) sub forma Iubirii Totale, a pacii imperturbabile si a puritatii constiintei (starea de Iluminare Spirituala, Constiinta de BODDHISATTVA, Revelarea SINELUI Divin, ascensionare Fortei Divine Primordiale a Omului KUNDALINI SHAKTI in Anahata chakra, TAO, Trezirea Inimii). Pe planeta Pamant acest nivel de constiinta a fost exemplificat prin intruparea, viata terestra si invatatura spirituala a Constiintei Cristice in Fiinta Divina a lui Iisus. 
 Ca si Constiinta Transcendenta Singulara, SPIRITULUI (DUMNEZEU TATAL, NIRGUNA BRAHMAN, PARAMASHIVA, ALLAH, IAHVEH, MANITOU, VAJRADHARA) nu I se poate asocia sau atribui nici o calitate, insa constituie punctul Origo si Terminus (Alfa si Omega), PUNCTUL, CENTRUL, Sursa Unica, adimensionala, eterna, infinita, unde chiar si dihotomia Absolut-Relativ este transcensa, Unitatea este Totalitatea si absolut TOT-ul este identic cu intregul Unic.
 Pentru Fiinta Umana atingerea acestei stari de Constiinta Totala inseamna trezirea deplina a Centrului Suprem de Constiinta Umana SHAHASHRARA prin activarea, dinamizarea si urcarea si mentinerea permanenta Energiei Divine Manifestatoare a Omului, KUNDALINI SHAKTI la acest nivel. Starea Omului la acest nivel se numeste Eliberarea Spirituala Suprema (NIRVANA) iar Omul astfel trezit la Viata Divina este un Om CHRISTIC. 
El traieste in eternitate starea definita de Iisus cu cuvintele: “Tatal si cu mine UnUL suntem.”


Sursa:http://esoterism.ro/ro/punctcer.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu