BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

joi, 5 septembrie 2024

Muntele Kelud(1919)*Indonezia *Eruptie vulcanica catastrofala



Muntele Kelud, 1919 * Indonezia
*Eruptie vulcanica catastrofala 
*Foto:Creative Commons

Un alt vulcan activ din insulele Asiei de Sud-Est este Kelud. Vulcanul indonezian este cu atât mai periculos cu cât lacul format în craterul său cauzează, la erupții, scurgeri de noroi extrem de periculoase. Erupția vulcanului din 1586 a făcut 10.000 de victime, iar cea din 1919, 5000. De atunci, în jurul localităților învecinate cu vulcanul au fost construite baraje și tuneluri de drenaj.



marți, 3 septembrie 2024

Muntele Unzen(Japonia) * Eruptie vulcanica catastrofala



Muntele Unzen
*Eruptie vulcanica catastrofala
*Foto:Creative Commons

Mount Unzen este unul dintre vulcanii activi din peninsula japoneză Shimabara. El a erupt în anul 1792, declanșând o puternică avalanșă pe muntele vecin Mayuyuma. Alunecarea de teren care a avut loc atunci a creat un tsunami ce a omorât 15.000 de persoane.



duminică, 1 septembrie 2024

Vezuviu(79 d.Hr.) Eruptie vulcanica catastofala



Vezuviu, 79 d.Hr.
*Foto:Creative Commons
*Eruptie vulcanica foarte mare

Erupția faimosului vulcan italian a rămas în istorie datorită documentării sale în istoria Imperiului Roman. Vezuviul, singurul vulcan activ de pe continentul european, a erupt în anul 79 și a omorât peste 16.000 de oameni, distrugând orașele Herculaneum și Pompeii. Cele două orașe îngropate sub cenușa vulcanului sunt astăzi mari atracții turistice, după ce, în secolul XIX, au fost excavate, iar arheologii au scos la iveală ruinele romane și rămășițele umane prezervate sub cenușă. De atunci, Vezuviul a mai erupt de 30 de ori, însă niciodată la fel de puternic ca în anul 79, dar specialiștii se așteaptă ca următoarea erupție a vulcanului să fie dezastruoasă, punând în pericol 600.000 de vieți.