BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

vineri, 7 iunie 2024

Tambora,1815 (Indonezia) * Cea mai mare eruptie vulcanica din istorie

Tambora, 1815
*Eruptii vulcanice foarte mari
*Foto:Creative Commons



Cea mai mare erupție vulcanică documentată vreodată a avut loc în anul 1815 în zona Indoneziei de azi, pe insula Sumbawa. Incidentul a făcut atunci 100.000 de victime, dar erupția a afectat, pe termen lung, întreaga populație a globului:din cauza milioanelor de tone de cenușă vulcanică eliberate în atmosferă, a avut loc o scădere a temperaturii la nivel global, iar 1816 a ajuns să fie cunoscut, din acest motiv, drept anul fără vară. Această schimbare climatică a avut consecințe importa foamete în foarte multe regiuni.





marți, 4 iunie 2024

Vulcanul Kilauea * Cel mai activ vulcan din lume

 

Vulcanul Kilauea * Hawaii
Cel mai activ vulcan din lume
*Foto:Creative Commons

Vulcanul Kilauea este situat în Hawaii și face parte din Cercul de Foc al Pacificului. Vulcanul este un punct de atracție deosebit de apreciat de turiști care vin din toate colțurile lumii pentru a vedea cum lava se scurge în Oceanul Pacific. O priveliște extrem de fabuloasă dar și destul de periculoasă în același timp. Deși este cel mai activ vulcan din lume, are cele mai non-violente erupții din prezent. Din anul 1952 a erupt nu mai puțin de 35 de ori!




sâmbătă, 1 iunie 2024

Vulcanul Krakatau * Cel mai distructiv vulcan din lume


Vulcanul Krakatau
*Foto"Creative Commons                                                                                                                   

Situat pe insula cu același nume din Indonezia  este considerat cel ami distructiv vulcan din lume din cauza exploziei apocaliptice din 1883 când au fost uciși peste 40.000 de oameni. A produs cel mai mare sunet exploziv auzit vreodată, încât a fost auzit din Australia. Explozia (echivalentul a 200 megatone de TNT) a fost de patru ori mai puternică decât cel mai mare dispozitiv nuclear detonat vreodată. Insula a explodat efectiv, singurul supraviețuitor fiind un paianjen aflat într-o crevasă.