BINE ATI VENIT IN NEANT!

TOTI VENIM DE NICIUNDE SI PLECM NICAIERI,REGASINDU-NE APOI INTR-UN VID ABSURD.

Acest blog a apartinut lui IOAN ''NEALA'' NICA care a murit in 1 Ianuarie 2020. Blog-ul va fi administrat in continuare de fratele sau George ''Sixray'' NICA

joi, 8 ianuarie 2015

Gruparea "Mana Neagra"



Gruparea „Mâna neagră”

Membri renumiţi
Gavrilo Princip (o persoană controversată)

Gruparea, fondată în Serbia, în anul 1912, a fost o societate secretă condusă de revoluţionari dominaţi de principiul anti-imperialismului politic. A descins din societatea Narodna Adbrona, o grupare care urmărea uniunea tuturor slavilor din Europa într-un singur stat. Acest fapt presupunea scoaterea Serbiei de sub dominaţie austro-ungară care preluaseră controlul asupra ţării cu câţiva ani înainte. Având în vedere acest lucru, gruparea a început să promoveze propaganda anti-austriacă şi să antreneze sabotori şi asasini pentru a încălca regulile politice locale. Planul lor era să stârnească un război între Serbia şi Austria având astfel şansa de a-şi elibera ţara şi de a uni naţiunile slave din diferite regiuni.

Practici secrete

Gruparea „Mâna neagră” nu mai există în prezent din cauza implicării sale nefericite într-unul dintre cele mai mari evenimente ale secolului al XX-lea. În 1914, gruparea a iniţiat asasinarea arhiducelui austriac, Franz Ferdinand. Planul a fost prost pus la cale şi a fost dus la bun sfârşit doar în momentul în care Gavrilo Princip, unul dintre rău-făcătorii necunoscuţi s-a aruncat asupra maşinii în care se afla arhiducele şi l-a împuşcat de aproape, ucigându-l (v. foto). Cu toate acestea, consecinţele asasinatelor au fost catastrofale. În câteva zile, statul austro-ungar a declarat război Serbiei şi după ce aliaţii ambelor ţări s-au alăturat luptei, conflictul transformandu-se într-o conflagratie mondiala. Primul Razboi Mondial a fost baza pentru cel de-al Doilea Război Mondial, care a generat Războiul Rece, astfel încât putem spune ca gruparea „Mâna neagră” a fost una dintre cele ciudate grupari care au influentat secolul al XX-lea.

Sursa:http://zeceintop.ro/top-10-societati-secrete/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu